Košarka

Miami opet poveo u seriji, ali možda i ostao bez Butlera

Matej Kačan • nedjelja, 22.05.2022.
Miami opet poveo u seriji, ali možda i ostao bez Butlera
Foto: EPA

Košarkaši Miami Heata pobjedom u Bostonu vratili su vodstvo u seriji finala Istoka. Heat je imao i 26 razlike, a na kraju je bez Jimmyja Butlera čupao pobjedu...

U trećoj utakmici finala istočne konferencije NBA lige Miami Heat je opet poveo. U TD Gardenu Heat je cijelo vrijeme vodio, u jednom trenutku i s 26 razlike, a na kraju je izdržao i posljednji pokušaj povratka Bostona i slavio je sa 109:103.

No, pobjeda bi mogla doći uz veliki trošak jer Heat je ostao bez Jimmyja Butlera u drugom poluvremenu i zvijezda Miamija nije se vraćala u utakmicu. Imao je i Boston problema, napuštali su igru Smart i Tatum, ali oni su dovršili utakmicu.

Miami je krenuo furiozno i imao je 26 razlike u jednom trenutku, ali je u drugom poluvremenu krenula velika serija Bostona. Došli su Celticsi na 93:92 na dvije i pol minute do kraja, ali onda je tricu zabio Max Strus pa dvicu sjajni Bam Adebayo i Heat se odvojio na šest razlike te je to održao do kraja.

Ne zna se ipak koliko će i hoće li Butler izbivati, ali na terenu je proveo 19 i pol minuta za osam poena. Adebayo je zato povukao momčad s 31 ubačajem i deset skokova uz šest asistencija. Strus je zabio 16, a PJ Tucker poen više.

Kod Celticsa je briljirao Jaylen Brown s 40 poena i devet skokova, 20 uz 14 skokova imao je Al Horford. Tatum je razočarao sa šutom 3/14 za samo deset poena.

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!