Rukomet

BHC Zagreb i BHC Dubrava pobjednici turnira u Novalji

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 22.05.2022.
BHC Zagreb i BHC Dubrava pobjednici turnira u Novalji

Pjeskaši BHC Zagreba i pjeskašice BHC Dubrava osvajači su prvog turnira Prvenstva Hrvatske, Novalja Opena 2022. U muškoj konkurenciji, ekipa BHC Zagreb u finalu je bili bolja od momčadi White Boysa s 2:0 (18:12, 18:17).

Igrom smo jako zadovoljni iako je moglo biti i bolje. Pobijedili smo pa ne možemo reći da nismo zadovoljni. Turnir na moru je odlična stvar, a organizacija je bila super. Ovo je jedan od prvih turnira i svi smo u euforiji i veselimo se nastavku sezone, izjavio je igrač BHC Zagreba Vigo Konforta.

U ženskoj konkurenciji nastupile su dvije ekipe, BHC Zagreb i BHC Dubrava te su odigrane tri utakmice. U subotu, prvoga dana turnira, pjeskašice Dubrave ostvarile su dvije pobjede s identičnim rezultatom, 2:0 u setovima (15:13, 17:14 i 12:22, 11:16). U nedjelju je odigrana jedna utakmica i u napetoj završnici, pobjedu su ostvarile djevojke iz BHC Zagreba rezultatom 2:1 u setovima.

"Igrale smo tri utakmice, jučer dvije jako dobro. Ovaj turnir nam je odlično poslužio da se malo uigramo, da isprobamo neke nove stvari i da damo priliku curama koje malo manje igraju da osjete pijesak. Zadnju utakmicu smo nažalost izgubile, ali mislim da su cure ostavile dobar dojam i stekle novo iskustvo. Sve u svemu zadovoljne smo rezultatom", riječi su Kristine Smiljanić iz ekipe BHC Dubrava.

Utakmicu za treće mjesto u muškom dijelu turnira, odigrali su KRP Dugi Rat i BHC Čakovec, a pobjeda 2:1 u setovima (15:10, 14:15, 10:8), otišla je na stranu ekipe iz Dugog Rata.

Vikend u Novalji bio je pun akcija i odličnih poteza. Posjetitelji i mnogobrojni prolaznici dva su dana uživali u vrhunskom rukometu na pijesku. Također, u subotu prije samog turnira, organiziran je besplatni pokazni trening u rukometu na pijesku za djecu. Prvenstvo Hrvatske nastavlja se 4. i 5. lipnja na pjeskaškim terenima u Zaprešiću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!