Košarka

Dončić ponovno vukao, ali nije bilo dovoljno, Golden State pred finalom lige

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.05.2022.
Dončić ponovno vukao, ali nije bilo dovoljno, Golden State pred finalom lige
Foto: EPA

Golden State Warriorsi pred plasmanom su u finale NBA lige. Oni su slavili u gostima kod Dallas Mavericksa sa 109:100 i poveli su s 3-0 u seriji...

Čini se da bi serija između Mavericksa i Warriorsa mogla biti brzo gotova. Naime Warriorsi su poveli s 3-0 u seriji pobjedom u Dallasu 109:100 i nalaze se pred ukupnom pobjedom.

Dallas je u vrlo teškoj situaciji i bit će pravo čudo ako uspije napraviti preokret i izvući se iz ovoga. Da bi izborio finale lige, Dallas bi morao napraviti ono o čemu se godinama priča, epski preokret koji još nitko nije uspio napraviti.

Jednom u budućnosti vjerojatno će netko i to uspjeti napraviti, ali Warriorsi su prevelik protivnik, kvalitetniji od Dallasa u svakom slučaju, stoga je jako teško očekivati da će se povijest ispisivati baš u ovom meču.

Još jednom je Luka Dončić briljirao, pomagali su mu Spencer Dinwiddie i Jalen Brunson, ali ostalih nije bilo nigdje. Ostatak momčadi ubacio je ukupno samo 15 poena, premalo da bi se dobilo Golden State.

Problem za Dallas bila je vrlo loša šuterska večer dvojice od kojih se očekuje veliki doprinos u šutu izvana, Reggie Bullock šutirao je za tricu 0/7 i sveukupno iz igre 0/10, ma Maxi Kleber je šutirao 0/5, sve za tri poena.

Tako nije previše pomoglo niti 40 poena Luke Dončića (11 skokova), niti 26 poena Spencera Dinwiddieja, niti 20 poena Jalena Brunsona (pet skokova). Ostalih nije bilo nigdje.

Kod Warriorsa Stephen Curry ubacio je 31 poen uz 11 asistencija, a Andrew Wiggins dodao je 27 poena i 11 skokova.

Finale Zapada:
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 100:109 (0-3)

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!