Košarka

Zadar u drugom poluvremenu pregazio Splićane i izborio majstoricu

Matej Kačan • ponedjeljak, 23.05.2022.
Zadar u drugom poluvremenu pregazio Splićane i izborio majstoricu

Košarkaši Zadra izborili su majstoricu polufinala HT Premijer lige. Oni su na domaćem terenu pregazili košarkaše Splita u drugom poluvremenu te su slavili s 19 razlike...

Još ćemo pričekati na drugog finalista doigravanja HT Premijer lige. Nakon što je Cibona protiv Gorice dvokorakom prošla, Zadar je na domaćem terenu svladao Split i izborio je majstoricu u petak na Gripama.

Bila je to u prvom poluvremenu tvrda, na trenutke ružna i teška košarka, čemu u prilog govori i samo 36:34 za Split na poluvremenu, dok je u trećoj dionici Zadar pregazio goste i do kraja održavao prednost za konačnih 76:57.

Zadar je prvi došao do osjetne prednosti i imao je devet razlike u prvoj dionici, ali u drugoj Split steže obranu, dopušta domaćima samo 12 poena u deset minuta i koševima Roka Ukića i Shannona Shorter dolazi do vodstva na poluvremenu.

No, nakon odmora uslijedio je raspad. Splićani će u narednih 13 minuta imati samo tri ubačaja iz igre i ukupno 11 poena, a Zadar je krenuo s 10-0, što se proteglo i na 23-5 te su tako riješili sve dvojbe.

U posljednjoj dionici morao je Srđan Subotić reagirati na ispadanja svojih centara s pet prekršaja pa je uveo nisku petorku i krenuo u pritisak i preuzimanja po cijelom terenu. No, postiglo je to samo da se igra raspala, a Zadar je slobodnim bacanjima održavao prednost.

Na kraju balade su prva imena bili Amerikanci - Justin Carter ubacio je 21 kod jednih, a Shorter 20 kod drugih. Carteru se s 14 poena priključio Trevor Thompson, Dario Drežnjak dodao je 13. Kod Splita je Tonko Vuko

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!