Ostali sportovi

Božana Butigan i Filip Šestan najavili prve varaždinske ispite za odbojkašice i odbojkaše

Sportnet • utorak, 24.05.2022.
Božana Butigan i Filip Šestan najavili prve varaždinske ispite za odbojkašice i odbojkaše

U Varaždinu u srijedu hrvatske reprezentacije kreću u svoje natjecanje u Zlatnoj europskoj ligi, a povodom prvih susreta protiv Češke i Ukrajine izjave su dali Božana Butigan i Filip Šestan...

Hrvatske odbojkaške reprezentacije u srijedu počinju Zlatnu europsku ligu u Varaždinu. Ženska reprezentacija prva je na redu i igra protiv Češke u 17 sati u Areni Varaždin. U ime odbojkašica, susret je najavila Božana Butigan.

"To je jedna stvarno dobra ekipa s kojom posljednje dvije tri godine uvijek igramo u nekom egalu. Ja sam stvarno dosta pozitivna što u ekipi vlada jedna jako lijepa atmosfera, pogotovo nakon ovih prijateljskih utakmica koje smo odigrali u posljednje vrijeme. Posebno nakon dvije posljednje u Italiji kada smo obje izgubili sa 3:2, no mislim da smo pokazali dobru odbojku i da možemo lijepo igrati sa svima", izjavila je Butigan i dodala: "Nadam se da ako mi damo i napravimo ono što možemo, naravno uz pomoć našeg staffa, mislim da ćemo doći dobro pripremljeni i pokazati što i kako možemo, te da ćemo se na kraju veseliti. Sad su nam stvarno potrebni svi poeni i utakmice za ranking na kraju sezone!"

Iduća utakmica ženske reprezentacije je 28. svibnja, kad igra protiv Slovačke također u 17 sati. Muška reprezentacija utakmice Zlatne europske lige igra 25. i 26. svibnja s Ukrajinom u 19.30 sati u Areni Varaždin.

"Sutra startamo sa Zlatnom europskom ligom u Varaždinu. Prvi protivnik Ukrajina je jako ozbiljna ekipa. Igramo s njima dvije utakmice u srijedu i četvrtak. Naša ekipa je zdrava i super. Tu je novi trener, svi su manje - više došli iz klupskih sezona, još uvijek se uigravamo. No, očekujemo dobru partiju s naše strane. Pozivam sve koji su slobodni da dođu sutra u Arenu Varaždin i podrže nas u utakmici s Ukrajinom", izjavio je reprezentativac Filip Šestan.

Muška reprezentacija 28. svibnja igra s Danskom te 1. lipnja sa Španjolskom također u 19.30 sati. Final Four Zlatne europske lige za odbojkaše održat će se u Varaždinu 18. i 19. lipnja.

"Od 18. do 19. lipnja domaćini smo muškom Final Fouru gdje se nadamo da ćemo proći u Svjetski kup s muškarcima. Slijede Mediteranske igre s muškom i ženskom reprezentacijom, kraj srpnja rezerviran je za Svjetski kup žena kojem smo domaćini u Zadru. Cijeli kolovoz provest ćemo u Osijeku na kvalifikacijama za žene u muškarce. Kao kruna sezone u rujnu nas očekuje Svjetsko prvenstvo za žene", istaknuo je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić te dodao:

"Atmosfera je dobra, svi su pozitivni i očekuju od novih izbornika naučiti nove stvari. Mislim da smo pogodili s oba stručnjaka koji su iznimno priznati treneri i predvodnici velikih klubova. Znanje koje imaju bez sumnje će prenijeti na reprezentaciju i donijeti neki novi iskorak uz podizanje kvalitete igre i zapaženiji rezultat. Ovim putem pozivam sve da dođu i pomognu nam u ostvarenju zadanih ciljeva", kazao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!