Ostali sportovi

Luka Plantić nakon žestoke borbe i preokreta u trećoj rundi izborio četvrtfinale Europskog prvenstva

Branimir Korać, HINA • utorak, 24.05.2022.
Luka Plantić nakon žestoke borbe i preokreta u trećoj rundi izborio četvrtfinale Europskog prvenstva

Hrvatski boksački reprezentativac Luka Plantić plasirao se u četvrtfinale Europskog prvenstva u Erevanu u kategoriji do 81 kilograma pobjedom protiv Gruzijca Georgija Gustavea podijeljenom odlukom sudaca 3-2.

Naš olimpijac iz Tokija je u žestokom, neizvjesnom meču u sve tri runde svojim stilom napadao i lomio snažnog, iskusnog Gruzijca, dužih ruku i višeg od sebe i na kraju ostvario minimalnu i zasluženu prednost.

Plantić je nasrnuo od prve sekunde meča, jurišao na Gutsaeva koji se dobro znao braniti i čekati trenutke iz kontri, pa je prva runda otišla tijesno 3:2 na stranu Gutsaeva. U drugoj je rundi naš predstavnik promijenio stil, strpljivije je čekao da Gruzijac učini prvi korak i onda kretao u kombinacije udaraca u tijelo i glavu. U otvorenoj razmjeni i čistoj borbi i druga runda ponovo je pripala Gruzijcu sa 3:2. U trećoj rundi u bespoštednoj borbi Plantić je krenuo iz sve snage, imao više energije, češće su mu prolazile kombinacije u već istrošenog Gutsaeva i preokretom, potpuno zasluženo Luka Plantić se plasirao među osam najboljih na Europskom prvenstvu.

U četvrtfinalu, u borbi za medalju, Plantić će se boriti protiv domaćeg favorita, Armenca Hakobjana koji je nošen bučnom publikom pobijedio s uvjerljivih 5:0 predstavnika Moldavije. Dvoboj Plantića i Hakobjana na programu je u petak, a pobjednik će osigurati medalju.

Ranije u utorak je Riječanin Petar Cetinić (22), naš najmlađi reprezentativac u Armeniji, u šesnaestini finala kategorije do 71kg izgubio jednoglasnom odlukom sudaca od Mađara Istvana Gerszenyija.

FOTO: Kokeshi75/Pixabay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!