Košarka

Izabrane najbolje petorke NBA lige, u prvoj dominiraju Europljani

HINA, Matej Kačan • srijeda, 25.05.2022.
Izabrane najbolje petorke NBA lige, u prvoj dominiraju Europljani
Foto: EPA

Čak tri Europljanina čine najbolju petorku NBA lige koja je objavljena u noći s utorka na srijedu, a u preostale dvije nalaze se još dva internacionalna košarkaša...

U noći s utorka na srijedu NBA liga je objavila tri najbolje petorke u sezoni koja se bliži kraju, a zanimljivo je navesti kako su među najboljih pet košarkaša trojica Europljana.

Najkorisniji igrač osnovnog dijela sezone Srbin Nikola Jokić, košarkaš Denvera, nalazi se u prvoj petorci te je pritom dobio 88 glasova baš kao i Slovenac Luka Dončić, najbolji igrač Dallasa.

Jedini s maksimalnih 100 glasova u idealnoj petorci je Giannis Antetokounmpo, igrač Milwaukeeja, a sve upotpunjuju Devin Booker, igrač Phoenixa te Jayson Tatum iz Bostona.

Inače, po prvi put nakon 1955. godine ni jedan od košarkaša najbolje petorke nije stariji od 27 godina.

U drugoj petorci sezone su, pak, Ja Morant (Memphis), Stephen Curry (Golden State), DeMar DeRozan (Chicago), Kevin Durant (Brooklyn) i Joel Embiid (Philadelphia), dok treću najbolju petorku čine Chris Paul (Phoenix), Trae Young (Atlanta), Pascal Siakam (Toronto), LeBron James (LA Lakers) i Karl-Anthony Towns (Minnesota).

Vrijedi naglasiti kako je LeBron James osamnaestu sezonu za redom izabran u jednu od tri najbolje petorke NBA lige.

FOTO: EPA/D. ROSS CAMERON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!