Nogomet

Stanko Jurić: 'Ne sumnjam da će Buffon još braniti, Hajduk će slaviti u Kupu zbog Livajine kvalitete'

Matej Kačan • srijeda, 25.05.2022.
Stanko Jurić: 'Ne sumnjam da će Buffon još braniti, Hajduk će slaviti u Kupu zbog Livajine kvalitete'
Foto: EPA

Veznjak Parme, a donedavni igrač Hajduka Stanko Jurić zaključio je prvu inozemnu sezonu nakon koje se osvrnuo na igranje sa živućom legendom, kao i na Hajdukove šanse u Kupu...

Bivši igrač Hajduka Stanko Jurić završio je svoju prvu sezonu u inozemstvu. On je u Parmi bio standardni prvotimac, ali ne može do kraja biti zadovoljan sezonom jer se ovaj talijanski velikan nije vratio u Serie A, što je bio cilj.

"Zaslužio sam prolaznu ocjenu. Nisam prezadovoljan jer nismo ispunili rezultatski cilj. To je za sve nas razočaranje. Mogu ja još puno bolje, ali za prvu sezonu i nije bilo tako loše. Liga je vrlo zahtjevna, i taktički i fizički. Taktički sam dosta napredovao, iskusniji sam. Dogodine će sigurno biti bolje, a nadamo se i da ćemo ispuniti cilj i vratiti se u Serie A. Mlada smo momčad i s par iskusnih igrača sigurno bi bili pri vrhu", rekao je za Dalmatinski portal.

U Parmi dijeli svlačionicu s istinskim velikanom, živućom legendom Gigijem Buffonom.

" On ostaje sigurno. Iako su mu 43 godine, potpisao je novi ugovor na tri godine i kaže da planira braniti do kraja ugovora. Kako trenira i kako se ponaša, ja uopće ne sumnjam da će tako i biti. Pred kraj sezone su ga malo mučile ozljede, ali siguran sam da će se pojaviti prvi na pripremama za novu sezonu. Jednom zgodom mi je rekao da brani jer ne može bez emocija koje se javljaju uoči i nakon utakmica, to ga drži. Pravi je kapetan, svaki trening odradi 100%. Brine o tijelu, veliki je pozitivac, za svakoga ima lijepu riječ i savjet. Super igrač, pravi kapetan i odličan čovjek."

Jurić nakon sezone stiže u Split podržati svoje nekadašnje suigrače u finalu Kupa, a od Hajduka ima velika očekivanja.

"Očekujem pobjedu! Iako je Rijeka slavila na Poljudu, Hajduk je pokazao ove sezone da je bolja momčad od Rijeke i očekujem da će podići pehar. Presudit će kvaliteta, kako kvaliteta momčadi tako i individualna kvaliteta Marka Livaje. S njim i bez njega Hajduk jednostavno nije ista momčad. Uostalom, njegova statistika sve govori."

Iako je momčad dosta redizajnirana od trenutka Jurićeve prodaje, ipak je tu nekolicina njegovih bivših suigrača, a za novu ekipu smatra da je iskusna i sposobna nositi se s pritiskom borbe za trofej.

"Momčad je odlična, dobro su pokriveni na svim pozicijama. Posebno mi se sviđaju Krovinović i Grgić. Odigrali su odlično, pogotovo Krovinović. Grgić je došao kao relativno nepoznat igrač, a odigrao je kao da je par godina u klubu. Ove godine liga je bila vrlo neizvjesna i Hajduk je napravio iskorak u odnosu na prethodne sezone. Hajduk doduše nije klub koji se smije zadovoljavati osvajanjem drugog mjesta. Cijela sezona stat će na koncu u tu jednu utakmicu finala kupa i ja vjerujem da će osvajanje trofeja biti dobar temelj za iduću sezonu. Ne vjerujem da će pritisak s tribina utjecati negativno na Hajduk. U ovoj momčadi ima jako puno iskusnih igrača koji se znaju nositi s pritiskom i tu ne vidim nikakav problem", kazao je Jurić.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!