Rukomet

Nastavlja se dominacija: PPD Zagreb osvojio 30. titulu prvaka Hrvatske

Branimir Korać • srijeda, 25.05.2022.
Nastavlja se dominacija: PPD Zagreb osvojio 30. titulu prvaka Hrvatske
Foto: FaH

Nexe ipak nije uspio. PPD Zagreb nastavio je dominaciju i osvojio je 30. titulu prvaka Hrvatske. U "utrci do šest" PPD Zagreb je bio brži i pobjedom u Našicama 26:24 potvrdio je titulu...

Paklena atmosfera na tribinama i paklena temperatura u dvorani, a na kraju bez razloga za slavlje domaćina. PPD Zagreb odnio je pobjedu 26:24 iako si je u završnici zakomplicirao posao, a mogao je dosta lakše do pobjede.

Našičanima dosta toga nije išlo u prilog, bili su pod velikim pritiskom, nisu imali kapetana Sašu Barišića Jamana, a ostali su i bez Halila Jaganjca koji je ima problema s ozljedom, probao je, nije išlo i Branko Tamše nije ga mogao koristiti kada se utakmica lomila.

Nakon svih tenzija i na terenu i van njega u proteklim utakmicama, bilo je lijepo vidjeti međusobno čestitanje na kraju susreta, onako kako i treba biti.

Sam dvoboj većim svojim dijelom pripao je rukometašima PPD Zagreba koji su od početka susreta bili u vodstvu, Nexe niti jednom u 60 minuta nije poveo.

Zadnji put Nexe je došao do poravnanja još u ranoj fazi susreta kada je Melić iz sedmerca pogodio za 2:2, a nakon toga Zagreb radi seriju 3:0 te Našičani u nastavku susreta konstantno pokušavaju uhvatiti priključak.

Domaćin je uspio povezati tri gola i smanjiti na 7:6 u 13. minuti, imao je dva napada za poravnanje koja nije iskoristio i PPD se ponovno odvojio. U zadnje četiri minute prvog poluvremena pogodaka nije bilo i PPD je odnio na odmor prednost 11:9.

Nakon isključenja Tomića na ulasku u drugo poluvrijeme PPD je pobjegao na 15:11, sredinom drugog dijela imao je i velikih šest golova prednosti i tu je razliku održavao do ulaska u zadnjih deset minuta.

Tu Nexe radi seriju čak 5:0 i dolazi na gol zaostatka te se vraća u utakmicu. Ipak, Zagreb je zadržao prednost, a da će titula ostati u njegovom vlasništvu postalo je poznato nekih 40 sekundi prije kraja. Tada Matej Mandić brani sedmerac Meliću, lopta se odbija do Markušića , ali i njemu zicer brani Mandić te osigurava Zagrebu pobjedu.

Kod pobjednika Ivan Čupić zabio je deset golova, a Luka Klarica dodao je pet. Kod Nexea šest golova zabio je Melić.

Finale PH:
Nexe - PPD Zagreb 24:26 (bodovi 2:6)

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!