Nogomet

Dambrauskas: 'Imamo plan i znamo što želimo, ali igrao sam već finala i tu ne pobjeđuje taktika'

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.05.2022.
Dambrauskas: 'Imamo plan i znamo što želimo, ali igrao sam već finala i tu ne pobjeđuje taktika'
Foto: FaH

Hajduk na Poljudu uz ogromnu podrpšku s tribina dočekuje u finalu Kupa Rijeku. Rijeka će formalno na papiru biti domaćin, ali Splićani su ti koji će imati domaći teren...

Valdas Dambrauskas već u svojoj prvoj sezoni na klupi Hajduka ima priliku osvojiti trofej. Litavac je napravio veliki iskorak i nosi velike zasluge zašto je Hajduk došao do finala Kupa.

"Privilegija je boriti se za trofej u zadnjoj utakmici sezone i vjerujem da ćemo se svi radovati nakon ove utakmice. Imamo plan i znamo što želimo, ali igrao sam već finala i tu ne pobjeđuje taktika nego detalji, sreća i koncentracija. Imamo 22 igrača u hotelu i svi žele igrati, ali imam u glavi početnih 11", kaže Dambrauskas.

Litavski stručnjak ne očekuje spektakularan dvoboj.

"Vjerujem da će utakmica biti neizvjesna i ne vjerujem da će biti nekakav spektakl dok netko ne zabije. Možda se tada otvori. Igramo na svom stadionu, ali Rijeka je već dva puta ovdje slavila, u tim susretima smo puno griješili."

Dambrauskas je dodao kako se ne priprema posebno za jedanaesterce jer se oni vježbanju na svakom treningu i to je nešto uobičajeno. Naravno, želja mu je riješiti susret u 90 minuta.

Marko Livaja očekuje tešku utakmicu, ali poručuje - spremni smo.

"U prvenstvu još i možepš kalkulirati, ali ovdje je jedna utakmica i nema popravka. Bilo bi teško da igramo i protiv lakšeg protivnika, a kamoli ne protiv Rijeke koja je ozbiljna momčad."

Livaja će svakako biti najveća opasnost, ali ne i jedina. Hajduk je favorit, igra pred svojim navijačima i na svom stadionu.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!