Rukomet

Barišić Jaman: 'Ne idemo na završni turnir s bijelom zastavom, dat ćemo sve od sebe u polufinalu'

Branimir Korać • četvrtak, 26.05.2022.
Barišić Jaman: 'Ne idemo na završni turnir s bijelom zastavom, dat ćemo sve od sebe u polufinalu'
Foto: FaH

Rukometaši Nexea već su ostavili iza sebe hrvatsko prvenstvo i potpuno su okrenuti Europskoj ligi, odnosno Final Fouru u Lisabonu...

Kapetan Nexea Saša Barišić Jaman presretan je zbog plasmana na završni turnir Europske lige i s nestrpljenjem čeka polufinalni dvoboj protiv Magdeburga.

"Za mene osobno ovo je najveći uspjeh u karijeri, a mislim da je to i najveći uspjeh za cijelu momčad te povijesni uspjeh za Nexe. Svakako da je ovaj rezultat odjeknuo u Europi i cijelom rukometnom svijetu i zato smo svi presretni i jedva čekamo 28. svibnja", istaknuo je Barišić Jaman.

Našičani su briljantno odradili europsku sezonu iako su u zadnjoj rundi kvalifikacija bili u teškoj poziciji protiv Bjerringbro Silkeborga.

"Mislim da je kvalifikacijska utakmica protiv Silkeborga bila ključna. U tom drugom pretkolu smo u prvoj utakmici u Danskoj izgubili pet golova razlike, a u drugom susretu nadoknadili smo taj zaostatak i prošli dalje. Od tog trenutka smo rasli iz utakmice u utakmicu i stvorili pobjedničku atmosferu, koja nas je krasila kroz grupnu fazu natjecanja. Mislim da smo apsolutno zasluženo izborili završni turnir, u nekim utakmicama smo bili stvarno dominantni, pobijedili smo puno jače momčadi od nas."

U polufinalu ih očekuje Magdeburg, glavni favorit za titulu.

"Ne treba trošiti riječi da opišemo momčad Magdeburga, aktualnog klupskog prvaka svijeta, branitelja naslova i vodeće momčadi Bundeslige. Bit će nam to treća utakmica protiv Magdeburga ove sezone. Igrali smo s njima u skupini C i u obje utakmice smo pokazali da možemo igrati protiv njih. Sigurno ne idemo na završni turnir s bijelom zastavom, dat ćemo sve od sebe u polufinalu, mislim da možemo pokazati jako dobru igru. Da bi pobijedili Magdeburg i plasirali se u finale, cijela momčad morat će igrati na vrhunskoj razini, vjerujem da će tako i biti."

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!