Košarka

Warriorsi dovršili posao na svom parketu, šesto finale u zadnjih osam sezona

Branimir Korać • petak, 27.05.2022.
Warriorsi dovršili posao na svom parketu, šesto finale u zadnjih osam sezona
Foto: EPA

Golden State Warriorsi izborili su prolaz u finale NBA lige. U finalu Zapada s 4-1 u seriji bili su bolji od Dallasa...

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 120:110 (4-1)

Golden State Warriorsi finalisti su NBA lige i čekaju protivnika u finalu. Nakon velike borbe došli su do finala, slavili su u petoj utakmici protiv Dallasa sa 120:110 na svom parketu i tako spriječili potencijalnu nervozu.

Već kada su Warriorsi poveli s 3-0 u seriji, bilo je jasno tko će u finale. Iz minusa 3-0 se ne vraća, ali koliko god se o tome govorilo i pisalo proteklih sezona, svi su svjesni da će se jednom netko uspjeti vratiti. Dallas to neće biti ove godine, Warriorsi su jednostavno bili prejaki, a Dallas nije imao pravi kontinuitet dobrih igara kod dijela igrača u ovoj seriji.

Luka Dončić nije imao potrebnu podršku suigrača i u samo jednom susretu Dallas je imao više raspoloženih igrača, bila je to četvrta utakmica u seriji i nju je dobio.

Nakon te pobjede u Dallasu i smanjenja na 3-1, Dončić je istaknuo da ne gubi nadu, ali u petoj utakmici sve je vrlo rano postalo poznato.

Raspoloženi Warriorsi s raspucanim Klayom Thompsonom stvarali su razliku, igrali bolju košarku i već u prvom poluvremenu probili su granicu od 20 poena razlike.

U drugom dijelu Dallas se uspio u jednom trenutku spustiti na jednoznamenkasti zaostatak, ali vrlo brzo uslijedio je novi odgovor Warriorsa i rješenje pitanja putnika u finale lige. Za Warriorse je to čak šesto finale u zadnjih osam godina.

Thompson je susret završio s 32 poena i osam trica, a Andrew Wiggins dodao je 18 poena i deset skokova. Kod Dallasa Dončić je ubacio 28 poena uz devet skokova, a Spencer Dinwiddie dodao je 26 poena.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!