Košarka

Zvezda pomela Partizan u drugoj i početkom treće dionice za vodstvo u finalnoj seriji

Matej Kačan • petak, 27.05.2022.
Zvezda pomela Partizan u drugoj i početkom treće dionice za vodstvo u finalnoj seriji

Zapaočela je finalna serija ABA lige, a branitelj naslova Crvena zvezda u dvoboju s Partizanom opravdao je prednost domaćeg terena i publike stečenu u regularnoj sezoni...

Košarkaši Crvene zvezde iskoristili su prednost domaće publike, ako ne već terena, u prvoj utakmici finalne serije ABA lige. Po prvi put u devet godina, na suprotnim stranama u finalu su beogradski rivali, a Zvezda je povela 90:76 pobjedom.

Nije loše Partizan krenuo u utakmicu, držao je malo vodstvo i iskoristio nekarakteristično obrambeno sporiji ulazak Zvezde u utakmicu pa je nakon deset minuta 23:19 za crno-bijele. No, situacije se mijenja sredinom druge kad Nikola Ivanović i Dejan Davidovac pokreću seriju.

Stala je ona na 11:2 tricom Davidovca za 39:35, a na poluvremenu Zvezda ima vodstvo od tri razlike. No, utakmica je prelomljena u prve četiri minute treće dionice kad je Partizan zabijao samo s linije slobodnih bacanja Kevina Puntera, dok je za to vrijeme Zvezda ubacuje 14 poena i bježi na 56:43.

Nije se Partizan nakon toga uspio ozbiljnije vratiti, "motao" se oko osam do deset poena zaostatka, a najbliže je došao s dvije vezane trice Moorea za 70:64. No, opet je tu na mjestu bio Ivanović s dvije trice, pridodao se Luka Mitrović s četiri poena i Zvezda se opet odvojila.

Na koncu na semaforu stoji 90:76 za Zvezdu koju je sjajni Ivanović vodio s 18 poena i pet asistencija, Ognjen Dobrić dodao je 14, kao i Mitrović. Kod Partizana su prva imena bili Amerikanci Punter s 15 i Moore s 12 poena.

ABA liga, finale:
Crvena zvezda - Partizan 90:76 (1-0)

FOTO: ABA Liga/Dragana Stjepaanović

ABA liga, doigravanje

finale

Crvena zvezda90:76Partizan
Crvena zvezda80:77Partizan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!