Košarka

Fantastični Jimmy Butler spasio Heat i odveo seriju do sedme utakmice

Branimir Korać • subota, 28.05.2022.
Fantastični Jimmy Butler spasio Heat i odveo seriju do sedme utakmice
Foto: EPA

Boston Celticsi nisu uspjeli završiti posao i izboriti finale lige. Miami je u Bostonu upisao pobjedu 111:103 i poravnao na 3-3...

Boston Celtics - Miami Heat 103:111 (3-3)

Veliki igrači su najbolji kada je to najvažnije, a Jimmy Butler bio je upravo takav. Odigrao je veliku utakmicu u gostima u Bostonu, bio je nezaustavljiv i odveo je Miami do pobjede koja vraća seriju na Floridu gdje će majstorica odlučiti tko će se pridružiti Golden State Warriorsima u finalu lige.

Butler je odigrao najbolju utakmicu u karijeri u doigravanju i ušao u društvo velikih igrača koji su pružali briljantne predstave suočeni s izbacivanjem. Celticsi ga nisu mogli zaustaviti, na sve njihove pokušaje imao je odgovor i Miami je zaslužio sedmu utakmicu.

Boston je pokušavao, borio se, imao i vodstvo u zadnjoj četvrtini 97:94 nakon trice Derricka Whitea, ali tada stvari u svoje ruke uzima Kyle Lowry koji vraća prednost na stranu Heata, pokreće novu seriju i Miami odlazi do pobjede.

"Sve će stati u tu jednu utakmicu, to je sedma utakmica, borba za finale NBA lige, ulog je stvarno velik. Znamo koliki je i znamo koliko finale znači svima, nama i njima jednako puno. Bit ćemo spremni", poručio je Jayson Tatum.

Butler je susret završio s 47 poena od kojih je 17 ubacio u zadnjoj dionici. Iz igre je šutirao 16/29 te je tome dodao 11/11 s linije slobodnih bacanja. Tome je dodao devet skokova i osam asistencija. Lowry ga je pratio s 18 poena i deset asistencija.

Kod Bostona Jayson Tatum je ubacio 30 poena uz devet skokova, Derrick White je dodao 22 poena uz pet asistencija, a Jaylen Brown 20 poena uz šest skokova.

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!