Ostali sportovi

Allman ponovno prejaka, Sandra Perković druga na mitingu u Eugeneu

Branimir Korać, HINA • subota, 28.05.2022.
Allman ponovno prejaka, Sandra Perković druga na mitingu u Eugeneu
Foto: Dejan Popek

Dvostruka olimpijska pobjednica i hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković je sinoć na mitingu Dijamantne lige u Eugeneu zauzela drugo mjesto iza Amerikanke Valerie Allman.

Allman je slavila rezultatom 68,35 sto je slabije od njenog najboljeg rezultata (71,46m), a Perković je bila druga sa 65,50 m kojeg je bacila iz trećeg pokušaja. U drugom je bacila 64,84m, u četvrtom 64,68m, a u petom 65,30m. Ovaj hitac Sandre Perković je nešto slabiji od njenog najboljeg rezultat sezone kojeg je imala na mitingu u Birminghamu 21. svibnja - 67,26 m - gdje je također bila druga iza Allman.

Kako se u subotu očekuje loše vrijeme, organizatori su neke događaje prebacili na petak navečer - muški skok s motkom, ženski skok u vis i bacanje diska za žene.

Treća je bila Njemica Kristin Pudenz treća sa 62,58 m.

U skoku s motkom pobijedio je olimpijski prvak Armand Duplantis sa 5,91 m, drugi je bio Amerikanac Chrisa Nilsena s 5,81m , a treći Norvežanin Sondre Guttormsen s istim rezultatom, ali iz više pokušaja. Šveđanin je tri puta pokušao preskočiti 6,07 m nakon što je osigurano prvo mjesto, ali nije uspio u sva tri pokušaja.

U ženskom skoku za vis zlato je osvojila Ukrajinka Yaroslava Mahuchikh s preskočenih 2 metra što je najbolji rezultat ove sezone.

Iza Mahuchikh, koja je osvojila broncu na OI u Tokiju, druga je bila Amerikanka Vashti Cunningham (1,93m), a treća Kazahstanka Nadežda Dubovitskaya (1,93m).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!