Ostali sportovi

Alen Kujundžić poražen od nedodirljivog Zavarka i uzeo srebro na Svjetskom prvenstvu

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 28.05.2022.
Alen Kujundžić poražen od nedodirljivog Zavarka i uzeo srebro na Svjetskom prvenstvu

Na Svjetskom pojedinačnom prvenstvu u kuglanju za žene i muškarce koje se održavalo u Estoniji od 22. do 28. svibnja, Alen Kujundžić je ostvario veliki uspjeh i u konkurenciji od 61 kuglača došao do srebrne medalje.

U prvu rundu razigravanja Alen je krenuo s prvog mjesta u kvalifikacijama s 712 srušenih čunjeva, a protiv Roberta Ernješija (SRB). U malo je reći napetoj utakmici gdje je nakon prva dva seta Ernješi vodio 2:0 u setovima i s 32 čunja razlike (346:314), Alen je nevjerojatnim obratom završio utakmicu 2:2 i 682:671 u čunjevima. U zadnjem setu Alen je srušio 194 čunja čime je nadoknadio svu razliku i još s 11 čunjeva više prošao u osminu finala.

Osmina finala, protiv Erika Kune (SVK) imala je sličan scenarij, nakon dva seta, Alen gubi 2:0, ali s pet čunjeva razlike i u zadnja dva seta okreće sve u svoju korist, a konačni rezultat 675:653 vodi ga u četvrtfinale.

Četvrtfinale protiv Ivana Cecha (SVK) nije bilo ništa manje dramatično nego prva dva nastupa, Cech nakon dva seta vodi 2:0 i s 26 čunja razlike, ali Alen u zadnja dva seta opet igra vrhunski i uzima dva seta, nadoknađuje razliku i upisuje pobjedu 643:615 i prolazi u polufinale.

U napetom polufinalu, Alen je osvojio prvi set, a sljedeća dva Manuel Weiss (GER) i nakon tri seta Alen gubi 2:1 s razlikom od 21 čunj. No u zadnjem setu, napetom do zadnje kugle, nadoknađuje razliku i s 2:2 i 638:637 prolazi u finale gdje ga je dočekao Vilmoš Zavarko.

U finalu, nažalost protiv jednog od najboljih kuglača svih vremena, iako je igra bila na nivou ipak s rezultatom 3:1 i 685:646 Vilmoš Zavarko obranio je titulu svjetskog prvaka i pokazao da je i dalje najbolji.

Alen Kujundžić osvojio je povijesno srebro na VIII. Svjetskom pojedinačnom prvenstvu za žene i muškarce. Ovo finale bilo je prvo finale u povijesti muškog hrvatskog kuglanja u kojem je sudjelovao naš predstavnik!

Konačni poredak muškarci i žene:
1. Vilmoš Zavarko
2. Alen Kujundžić
3. Florian Fritzmann i Manuel Weiss (oba GER)

1. Müller Anna (GER)
2. Hari Boglarka (HUN)
3. Bachert Jana-Sophie i Schneider Yvonne (obje GER)

U poretku nacija, Hrvatska je uzela broncu. Najbolja nacija Svjetskog prvenstva bila je Srbija, dok su se ispred Hrvatske sa srebrom našli Nijemci.

Na pojedinačnom prvenstvu sudjelovali su još Nataša Ravnić, Klara Sedlar i Ivan Totić koji nisu prošli kvalifikacije, a nakon odigranih kvalifikacija u razigravanje su ušle Matea Juričić, Ines Maričić, Gal Valentina i Milana Pavlic, gdje su Juričić i Gal najdalje stigle, a zaustavljene su u osmini finala. Od Juričić je bila bolja Čikoš Olivera (SRB) rezultatom 3:1 i 621:614, a od Gal također 3:1 i 567:568 bila je bolja Schneider Yvonne (GER).

Kod muškaraca u razigravanje su ušli i Hrvoje Marinović i Matija Mance koji su svoje nastupe završili u drugoj rundi razigravanja, Bojan Vlakevski u osmini finala, a Luka Bolanča u četvrtfinalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!