Automoto

Sudar opet prekinuo kvalifikacije u Monaku, Leclercu pole position na domaćoj stazi

Matej Kačan • subota, 28.05.2022.
Sudar opet prekinuo kvalifikacije u Monaku, Leclercu pole position na domaćoj stazi
Foto: EPA

Monegaški vozač Charles Leclerc uzeo je pole position na domaćoj utrci u Monte Carlu, a kvalifikacije su drugu godinu u nizu prekinute sudarom i crvenom zastavom na kraju...

Ulična utrka u Monte Carlu opet je ponudila dramu u kvalifikacijama i drugu godinu u nizu kvalifikacijski dan završio je sudarom i crvenom zastavom prije isteka trećeg kruga.

Ovaj put u brzom krugu i posljednjem pokušaju u zidu je završio Sergio Perez baš na ulazu u zavoj prije poznatog tunela, a potom se u njega zabio i Carlos Sainz koji je blokirao stazu i 30 sekundi do kraja kvalifikacije su se prekinule.

Zato prvu startnu poziciju uzima domaći dečko Charles Leclerc u bolidu Ferrarija s vremenom od 1:11.376, dok je drugoplasirani Sainz zaostao 225 stotinki, no u trenutku sudara je imao sjajan krug i šansu za pole position.

Perez je s 253 stotinke zaostatka treći, dok je prvoplasirani u prvenstvu, branitelj naslova Max Verstappen tek četvrti s 47 tisućinki zaostatka za momčadskim kolegom.

Iza dominantnih Ferrarija i Red Bulla poredali su se Lando Norris, George Russell, Fernando Alonso u različitim bolidima, a tek osmi je Lewis Hamilton u Mercedesu. Ugodno iznenađenje je Aston Martin Sebastiena Vettela na devetom mjestu.

Veliko razočaranje u odnosu na prvi dio sezone su Valtteri Bottas i Kevin Magnussen koji su ostali van Top 10, dok je Daniel Ricciardo tek 14. nakon što je u slobodnim treninzima imao sudar.

U nedjelju bi mogla nastupiti još veća drama i kaos jer neke vremenske prognoze najavljuju i kišu u Monte Carlu.

VN Monaka, kvalifikacije:
1. Charles Leclerc (Ferrari)
2. Carlos Sainz (Ferrari) +0.225
3. Sergio Perez (Red Bull) +0.253
4. Max Verstappen (Red Bull) +0.290
5. Lando Norris (McLaren) +0.473
...

FOTO: EPA/Simon Baker

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!