Tenis

Nadal trebao pet setova za veliko četvrtfinale protiv Đokovića

Branimir Korać • nedjelja, 29.05.2022.
Nadal trebao pet setova za veliko četvrtfinale protiv Đokovića
Foto: EPA

Poznata su dva para četvrtfinala Roland-Garrosa u konkurenciji tenisača. U velikom dvoboju sastat će se Rafael Nadal i Novak Đoković, a u drugom četvrtfinalu igrat će Alexander Zverev i Carlos Alcaraz...

Nakon što je Novak Đoković lakoćom izborio nastup u četvrtfinalu Roland-Garrosa, tamo su mu se pridružili i ostali favoriti.

Najteži posao imao je Rafael Nadal koji je morao igrati pet setova protiv sjajnog Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea. Za prolaz je trebao više od četiri sata, ali unatoč sjajnom nastupu Kanađanina, izborio je pobjedu.

Još jednom je Nadal bio najbolji u trenucima kada se meč lomio, pronalazio je rješenja i u konačnici otišao do očekivane i zaslužene pobjede. Trenutak odluke dogodio se u osmom gemu petog seta kada je Španjolac došao do 15:40, napravio break i nakon toga dovršio posao.

Španjolac Bernabe Zapata Miralles iz kvalifikacija je došao do osmine finala, bio mu je ovo najbolji tjedan u karijeri, ali snage za novo iznenađenje nije bilo. Ipak, pružio je odličan otpor Alexanderu Zverevu, posebno u prva dva seta.

U prvom setu Zapata Miralles je imao tri set lopte, u drugom dva puta break prednosti, ali Zverev je na kraju ipak okrenuo setove na svoju stranu.

Tamo ga čeka sjajni mladi Španjolac Carlos Alcaraz koji je u tri seta bio bolji od Rusa Karena Hačanova. Odličan meč i pobjeda u tri seta uz ne baš previše šanse za Hačanova.

Roland-Garros, osmina finala:
Rafael Nadal (Španjolska, 5) - Felix Auger-Aliassime (Kanada, 9) 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3
Alexander Zverev (Njemačka, 3) - Bernabe Zapata Miralles (Španjolska, Q) 7:6(11), 7:5, 6:3
Carlos Alcaraz (Španjolska, 6) - Karen Hačanov (-, 21) 6:1, 6:4, 6:4

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!