Nogomet

Dalić: 'Musa propušta okupljanje, a pojavili su se i problemi s Livajom. Četiri utakmice u deset dana su previše'

Matej Kačan • ponedjeljak, 30.05.2022.
Dalić: 'Musa propušta okupljanje, a pojavili su se i problemi s Livajom. Četiri utakmice u deset dana su previše'
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić drži konferenciju za medije povodom okupljanja za akciju u Ligi nacija, a odmah je otkrio probleme u samom vrhu napada s Musom i Livajom...

Svoju konfrenciju za medije po okupljanju reprezentacije za četiri utakmice Lige nacija Zlatko Dalić nije započeo dobrim vijestima. Uz ranije poznati izostanak Ivana Perišića, pojavili su se novi problemi u napadu.

"Počinjemo pripreme, s prvog popisa ranije je otpao Perišić zbog ozljede. Šteta, možda je od svih bio u najboljoj formi, ali najvažnije je da ozdravi i da bude spreman za Svjetsko prvenstvo", rekao je, pa nastavio:

"Pojavili su se problemi s Musom, i on će propustiti okupljanje i vjerojatno otpasti s popisa. Tu su i problemi s Livajom s kojim ćemo tijekom dana znati više. Žao mi je, posebno Muse, ali tako je u životu. S dodatnog popisa zato smo pozvali Luku Ivanušeca", rekao je.

U Ligi nacija dva su cilja - dodatno uigrati i isprobati stvari u momčadi, ali i rezultat je važan zbog raspoloženja prije prvenstva.

"Želimo nešto isprobati, a cilj nam je i rezultat. Bit će problem što su dečki par dana na odmoru, no tako je svima. Ponavljam, neupitna je naša kvaliteta jer imamo okosnicu starijih. Mlađi također dolaze. Nadam se da će tijekom ljeta ovi koji imaju problema u svojim klubovima riješiti situaciju kako bi bili još bolji. Nemam nikakvih loših spoznaja o prošloj godini. Puno toga dobrog je napravljeno."

Kasnit će i Luka Modrić zbog Lige prvaka, kao i igrači koji imaju obveze u mladoj reprezentaciji. Za njih se Dalić nada da će postići rezultatski uspjeh i brzo se prebaciti u A vrstu.

"Modrić dolazi sutra ili preksutra i bit će u konkurenciji za Osijek ili Pariz, samo da bude zdrav. Vidjet ćemo koliko će i kako igrati u Osijeku nakon što vidimo situaciju nakon treninga. Igrat ćemo 4-3-3, no i to će ovisiti o situaciji. Idemo na svaku pobjedu, cilj nam je biti dobar i imati rezultat. Kasnije ćemo vidjeti što i kako, dat ćemo svima priliku i nadam se da će se U-21 reprezentativci priključiti kad riješe svoju situaciju. Želimo ostati u elitnoj skupini, biti dobri i vidjeti što mogu novi igrači."

Pred Dalićem je težak zadatak miksanja ekipe kroz težak raspored, a da fizički već potrošeni igrači ne propate dodatno.

"Vjerujem da ćemo biti pravi protiv velikih ekipa, zašto ne bi napravili više? Važno je imati uvid u formu i zdravlje igrača, bit će im teško jer to su četiri utakmice u deset dana i to je previše, ali tu je motiv kad se obuče hrvatski dres. Razumijem igrače, nije lako doći s odmora. Morat ćemo raditi matematiku i balans da se ne potroše, ali raduju nas puni stadioni kod kuće i velike utakmice", zaključio je.

FOTO: HINA/Damir Senčar

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!