Tenis

Petra Marčinko rutinski do osmine finala Roland-Garrosa, ispale dvije velike konkurentice

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.05.2022.
Petra Marčinko rutinski do osmine finala Roland-Garrosa, ispale dvije velike konkurentice

Petra Marčinko bez problema je prošla do osmine finala juniorskog Roland-Garrosa. U drugom kolu svladala je Kenijku Angellu Okutoyi...

Prva nositeljica juniorskog Roland-Garrosa Petra Marčinko izborila je mjesto u osmini finala. Drugo kolo donijelo joj je Kenijku Angellu Okutoyi, 66. juniorku svijeta i prvu Kenijku u povijesti koja je upisala pobjedu na nekom Grand Slam turniru, u juniorskoj konkurenciji na Australian Openu ove godine.

Marčinko je opravdala status favoritkinje i upisala je pobjedu u dva seta sa 6:2, 6:4 za svega sat vremena i bez velikog utroška energije.

Prvi set riješila je za svega 25 minuta, a nakon što su razmijenile breakove sredinom prvog seta, Petra je osvojila četiri gema zaredom, uzela prvi set sa 6:2 i povela u drugom.

U drugom breakova nije bilo do završnice kada ponovno igračice razmjenjuju break nakon čega Marčinko još jednom oduzima Kenijki servis i odlazi do pobjede.

Drugo kolo bilo je kobno za dvije velike konkurentice Petre Marčinko, ispali se Ruskinja Diana Šnaider i Čehinja Brenda Fruhvirtova.

Petru u osmini finala čeka, ako ne bude nekih novih iznenađenja, 16. juniorka svijeta Nikola Bartunkova iz Češke.

Roland-Garros, juniorke, drugo kolo:
Petra Marčinko (Hrvatska, 1) - Angella Okutoyi (Kenija) 6:2, 6:4

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!