Tenis

Hrvatice bez prolaza: Pera izgubila od Potapove, Dražić od Grabher

Sportnet • utorak, 31.05.2022.
Hrvatice bez prolaza: Pera izgubila od Potapove, Dražić od Grabher

Nekad najbolja juniorka svijeta Anastazija Potapova oduševljena je Makarskom. Planira ostati tri, četiri dana nakon turnira i uživati...

Na turniru WTA Makarska Open hosted by Valamar gledamo ne tako davno najbolju juniorku svijeta, Ruskinju Anastaziju Potapovu. Anastaziji je 21 godina, 80. je igračica svijeta, a na startu makarskog turnira pobijedila je zadarsku Amerikanku Bernardu Peru sa 6:2, 4:6, 6:1.

"Bernarda je težak suparnik u prvom kolu, pogotovo na WTA turniru u 125 kategoriji. Nisam očekivala da ću morati odmah na startu igrati protiv tako dobre igračice, ali u tenisu moraš biti spreman na sve i bitno je proći", kazala je Potapova.

Posebno ju je dojmila Makarska.

"Prvi sam put ovdje i iskreno, zaljubila sam se. Teško je igrati jer je toliko drugih stvari koje možeš raditi, lijepo čisto more, brodovi... Ali nastojim se fokusirati na tenis, a onda kad završim turnir, nadam se tek u nedjelju, planiram ostati tri-četiri dana i uživati u Makarskoj na pravi način."

Dobar plan. Potapova je nedavno imala i par okršaja s hrvatskim tenisačicama. Na WTA 125 turniru u Parizu izgubila je od Donne Vekić, a u Istanbulu je na WTA 250 pobijedila Petru Martić te osvojila turnir.

"Nikad mi nije lako igrati protiv Donne, haha. U Istanbulu sam osvojila svoj prvi WTA naslov, najslađi i onaj koji nikad neću zaboraviti. Dobila sam konačno potvrdu da se težak rad isplati. Znala sam u Istanbulu da ću igrati dobro jer sam u dobroj formi, ali titula.. Super."

O svojim slavnim juniorskim danima, broju jedan na toj listi, kao i osvajanju Wimbledona, Anastazija danas zbori zrelo. Pitali smo je i je li pogledala sadašnju najbolju juniorsku svijeta, pobjednicu Australian Opena, našu Petru Marčinko?

"Iskreno, ne pratim toliko juniorski tenis. Znam samo one koji dobivaju pozivnice za WTA turnire. Kao u svakom sportu, jedan dobar junior ode, drugi dolazi, uvijek je netko bio najbolji. Ja ne želim pričati puno o svojoj juniorskoj karijeri i što sam napravila. Lijepo je to i otvorilo je neka vrata. Ali nikad mi to nije bilo cilj, juniorski broj jedan ne znači da ćeš biti Top 10 u WTA Touru, to mi je sada jasnije nego ikad."

Uz rođenu Zadranku Peru, od turnira se oprostila i domaća uzdanica Marijana Dražić. Od Marijane je sa 6:2, 6:3 bolja bila Austrijanka Julia Grabher (151. na WTA listi). Osma nositeljica, Gruzijka Ekatarine Gorgodze, predala je Čehinji Lindi Noskovoj kod vodstva češke tenisačice 7:5, 3:0...

Gledatelji su već prvog dana uživali u jako dobrim mečevima, a najbolje tek dolazi. U srijedu, 1. lipnja, u 10:30 u centru Makarske na rasporedu je i Kid's day. Djeca će imati priliku odigrati par poena s tenisačicama, a potom imaju priliku i gledati ih na Valamarovom teniskom centru od podne pa nadalje.

Foto: Vladimir Dugandžić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!