Nogomet

Ševčenko: 'San o Svjetskom prvenstvu ovaj nam put znači više od nogometa'

Matej Kačan • srijeda, 01.06.2022.
Ševčenko: 'San o Svjetskom prvenstvu ovaj nam put znači više od nogometa'
Foto: FaH

Legendarni ukrajinski nogometaš i bivši izbornik Andrij Ševčenko kazao je kako doigravanje za Sp protiv Škotske znači mnogo više od utakmice za ukrajinski narod...

Nogometaši Ukrajine u srijedu igraju utakmicu razigravanja za Svjetsko prvenstvo u Kataru. U možda i najtežoj godini ikad za ukrajinski narod, svaka prilika za radost i ponos mora se ugrabiti.

Ukrajinci igraju protiv Škotske, a britanskim medijima je legendarni Andrij Ševčenko objasnio što bi plasman na SP značio za ovu ratom pogođenu zemlju.

"Utakmica sa Škotima je nada za zemlju. Odlazak na SP bio bi vrlo važan za Ukrajinu u ovom trenutku. Motivacija je nevjerojatna. Po mom mišljenju, treba rezultat ostaviti po strani i fokusirati se na igru", rekao je nekadašnji izbornik Ukrajine.

"Moramo igrati za navijače, za cijelu Ukrajinu. Za one kod kuće, one koji brane zemlju i one koji su pobjegli. Znam da će stadion biti pun, a škotski navijači i oni koji će oko svijeta gledati utakmicu, Ukrajinci ili ne, će navijati. Vjerujem da možemo dobiti, a onda svladati i Wales i plasirati se na SP. Igrači znaju što trebaju činiti", kazao je.

Prilika da promoviraju svoju zemlju i probleme u istoj na svjetskoj pozornici je stvarno sjajna šansa za Ukrajince.

"U ovom trenutku ta nam je utakmica i više od nogometa", rekao je legendarni napadač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!