Nogomet

Zinčenko: 'Definitivno je ovo više od utakmice, želimo ukrajinski narod učiniti ponosnim'

Matej Kačan • srijeda, 01.06.2022.
Zinčenko: 'Definitivno je ovo više od utakmice, želimo ukrajinski narod učiniti ponosnim'
Foto: Dejan Popek

Bek Manchester Cityja Oleksandr Zinčenko najavio je dvoboj Ukrajine i Škotske u razigravanju kvalifikacija za SP, a i on je poručio da je ovo za Ukrajince mnogo više od utakmice...

Možda i najveću utakmicu svoje karijere igra i Oleksandr Zinčenko. Iako doigravanje za SP možda i nije tako velika utakmica poput finala Lige prvaka ili završnice Premier lige u kojima je Zinčenko igrao, igranje za Ukrajinu zahvaćenu ratom poseban je osjećaj.

Zinčenko je priznao da je za momčad ova utakmica sa Škotskom posebna prigoda i više je od nogometa, to je i prilika za slanje poruke.

"Da, sigurno. Sto posto je tako. Svi smo u istoj situaciji i svi ćemo dati sve od sebe. Moja misija je pokušati pomoći Ukrajini koliko god mogu, učiniti Ukrajince ponosnima da živimo u slobodi i da se nikad nećemo predati", rekao je.

Iako je ovo više od utakmice za reprezentaciju i cijelu zemlju, ipak se momčad mora fokusirati na utakmicu.

"Moramo se fokusirati na našu igru, moramo pokušati ponuditi lijepe emocije ukrajinskom narodu i to ćemo nastojati učiniti."

Igrač Cityja priznaje da ne zna kako će reagirati kad na terenu čuje ukrajinsku himnu.

"Razmišljam o tom trenutku već dugo. Ne znam što će mi biti u srcu jer mislim da je nemoguće opisati taj osjećaj. Pokušavam to zamisliti, ali kad je u veljači krenuo ovaj težak period, nitko nije ni mislio o nogometu i nisam mogao zamisliti da će se ova utakmica ipak dogoditi. Nemoguće je opisati to dok ne dođemo u tu situaciju jer mi nogometaši živimo nevjerojatne živote - imamo obitelji i uvjete oko sebe, ali nemoguće je to opisati ljudima koji se muče i pate, koji su gladni", kaže lijevi bek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!