Tenis

Marin Čilić je u polufinalu Roland-Garrosa! Pet setova, velika borba i pobjeda protiv Rubljova!

Branimir Korać • srijeda, 01.06.2022.
Marin Čilić je u polufinalu Roland-Garrosa! Pet setova, velika borba i pobjeda protiv Rubljova!
Foto: EPA

Marin Čilić prošao je u polufinale Roland-Garrosa! Marin je nakon velike borbe, više od četiri sata odličnog tenisa, svladao Andreja Rubljova u pet setova i prošao među četiri najbolja u Parizu!

Najteži meč dosad, ali i najbolje izdanje Marina Čilića u trenucima kada je to bilo najvažnije. Produženi tie-break u petom setu odigrao je vrhunski, bilo je to možda i njegovo najbolje izdanje u nekom ključnom razdoblju meča u jako dugo vremena. Tu je potpuno nadigrao Andreja Rubljova i otišao do pobjede.

Ulaskom u polufinale Roland Garrosa, Čilić je ušao u ekskluzivno društvo četvorice aktivnih igrača koji jedini imaju polufinale na sva četiri Grand Slam turnira, naravno to su Novak Đoković, Rafael Nadal, Andy Murray i Roger Federer.

Čilić je u prvom setu dopustio Rubljovu šest break lopti, Rus je prvih pet propustio realizirati, ali šestu je iskoristio u najgorem trenutku za Marina, kod 5:5, nakon čega je uspješno odservirao za set i 7:5.

Brzo je Marin odgovorio. U drugom setu je napokon i on počeo raditi pritisak na servisu Rubljova, poveo je s 3:0 i uspješno dovršio set. Bilo je malih problema na servisu za set, iskoristio je tek petu set loptu i poravnao na 1-1 u setovima.

S dobrom igrom nastavio je i u drugom setu, odlično je servirao, Rubljov je imao vrlo malo prilika na reternu, a Marin je kod 3:3 stigao do breaka koji mu je ubrzo donio i treći set sa 6:4.

U četvrtom setu obojica su bili vrlo dobri na početnom udarcu i tek u završnici Marin je ušao u krizu, Rubljov je to kaznio i poveo s 5:3. Nakon toga i on je uspješno odservirao za set te se otišlo u peti odlučujući set.

Tamo je Čilić do prve meč lopte došao kod 5:4 kada je imao 30:40, nije iskoristio i onda je u sljedećem gemu spašavao break loptu. Bio je miran, pogodio je as i odluka je pala u produženom tie-breaku.

Rubljov je tu poveo s 2:1, ali sve nakon toga pitalo se Marina Čilića. Osvojio je devet poena zaredom i s 10:2 prošao u polufinale.

Marin je odservirao čak 33 asa, pogodio je 88 winnera i imao 71 neprisiljenu pogrešku. S druge strane Rubljov je pogodio 35 winnera i imao 31 neprisiljenu pogrešku.

U svakom slučaju jako dobar meč najboljeg hrvatskog tenisača koji je došao među četiri najbolja i definitivno će imati dobre šanse i za ulazak u veliko finale.

Roland Garros, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 20) - Andrej Rubljov (-, 7) 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6(10:2)

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!