Nogomet

Turski mediji: Bešiktaš Vidi nudi mnogo manji ugovor, situaciju prati i HNL dvojac

Matej Kačan • četvrtak, 02.06.2022.
Turski mediji: Bešiktaš Vidi nudi mnogo manji ugovor, situaciju prati i HNL dvojac
Foto: FaH

Prema pisanju turskih medija, Domagoju Vidi slijedi mnogo manji ugovor od onog koji je upravo završio, a Vidinu odluku čekaju i situaciju prate i Hajduk i Osijek...

Hrvatski reprezentativni stoper Domagoj Vida na izlaznim je vratima Bešiktaša. Hrvatski stoper je na kraju ugovora koji je bio vrijedan nešto manje od četiri milijuna eura po sezoni, a Bešiktaš mu nudi novi, gotovo četiri puta manji.

Vida bi zarađivao oko milijun eura po sezoni, ali prema pisanju turskih medija, zatražio je još vremena za odluku i vaganje opcija. Među tim opcijama navodno su i Osijek i Hajduk, kao i dva turska kluba.

Zagrijani su Galatasaray i Bašakšehir, a potonji nude upravo tih milijun eura. Turci navode da Hajduk i Osijek nude dosta manje, ali i da je ponuda splitskog kluba lukrativnija od Osijekove.

Vida je preko svog agenta došao u kontakt i sa svojim dosadašnjim klubom koji nudi milijun eura u odnosu na prije spominjanih milijun i pol, ali poruka iz kluba je da se o toj cijeni još može i pregovarati.

Ove sezone 33-godišnji Vida imao je 28 nastupa u ligi za Bešiktaš uz jedan pogodak. Rođeni Osječanin rano je iz matičnog kluba otišao u Bayer Leverkusen odakle se vratio u Hrvatsku, ali u Dinamo. Tamo se afirmirao i otišao je u Dynamo Kijev 2013. i već devet godina igra u inozemstvu.

Čini se da ozbiljno važe opcije povratka u Hrvatsku, a hoće li to biti povratak u rodni grad ili odlazak u velikog rivala klubova u kojima je dosad u HNL-u igrao, ostaje za vidjeti.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!