Tenis

I Ružić dobro krenula u Makarskoj, Würth: 'Znala sam da me čeka zahtjevan meč'

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 02.06.2022.
I Ružić dobro krenula u Makarskoj, Würth: 'Znala sam da me čeka zahtjevan meč'

Uspješan su start na WTA Challenger turniru u Makarskoj, na zemljanoj podlozi, imale hrvatske tenisačice Tara Wuerth i Antonija Ružić...

Prva je od hrvatskih predstavnica na teren WTA Challengera u Makarskoj izašla Tara Würth i odlično odradila posao. Pobijedila je Mađaricu Reka Lucu Jani sa 6:2, 6:4.

"Znala sam da me čeka dobar i zahtjevan meč. Prvi set sam jako dobro igrala, uspjela sam to zadržati i u drugom setu i presretna sam ovom pobjedom", rekla je 19-godišnja Würth (357. na WTA ljestvici) koja je u zadnji trenutak doznala da će uopće igrati u Makarskoj.

"Da, u zadnji čas sam saznala da igram i zahvaljujem se stvarno na pozivnici. Imam malo njemačko prezime, ali iz Zagreba sam. Treniram od sedme godine i polako ulazim u profesionalne vode", rekla je zadovoljna Tara.

Prva nositeljica, Ruskinja Varvara Gračeva je sa 7:5, 6:4 pobijedila Slovenku Dalilu Jakupovič, dok je druga nositeljica Talijanka Lucia Bronzetti izgubila od Anastazije Gasanove iz Rusije 1:6, 6:4, 7:5.

Olga Danilović je sa 6:2, 6:1 nadigrala Japanku Hozumi, dok je četvrtu nositeljicu Poljakinju Magdalenu Frech sa 6:1, 6:0 s turnira ispratila Talijanka Elisabetta Cocciaretto.

Šesta nositeljica Clara Burel iz Francuske s 3:6, 6:1, 6:3 je izbacila Rumunjku Baru. Anastazija Tihonova je sa 6:0, 6:1 s terena ispratila hrvatsku predstavnicu Ayline Samardžić.

Predzadnji meč na središnjem terenu igrala je Tena Lukas, no poražena je od Kineskinje Xiyu Wang 6:3, 6:4.

U zadnjem meču, pod svjetlima reflektora, igrale su hrvatska predstavnica Antonija Ružić i Dea Herdželaš iz BiH. U trileru koji je trajao do 23 sata pobijedila je Ružić s 4:6, 6:1, 7:6(7).

FOTO: Zagreb Ladies Open, Inga Ćužić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!