Tenis

Čilić odlično krenuo pa potonuo u nastavku meča, Ruud odnosi pobjedu

Branimir Korać • petak, 03.06.2022.
Čilić odlično krenuo pa potonuo u nastavku meča, Ruud odnosi pobjedu
Foto: EPA

Marin Čilić nije uspio kompletirati finala na svim Grand-Slam turnirima. U polufinalu Roland-Garrosa zaustavio ga je Casper Ruud...

Nakon sjajnih mečeva u dosadašnjem dijelu turnira i nekoliko vrlo zapaženih i dojmljivih pobjeda, Marin Čilić s velikim nadama ušao je u ovo polufinale. Igrao je jako dobro u prvom setu, ali nastavak je donio pad, nije se uspio oporaviti i sve je išlo nizbrdo.

Prvi set bio je odličan, Čilić je tu izdržao prvi nalet Ruuda i nakon toga nanizao četiri gema i s dvostrukim breakom sa 6:3 dobio prvi set.

Ništa u tim trenucima nije govorilo da bi Marin mogao tako potonuti i ući u probleme. U drugom setu u trećem gemu izgubio je servis, mogao se odmah vratiti, ali nije uspio. Još jedna prilika ukazala mu se na kraju seta na servisu Ruuda za set, ali tu propušta 15:40 i gubi set.

I tu je krenulo potonuće. Ruud otvara treći set s 4:0, Čilić je bio sve nervozniji i sve je više toga pokušavao riješiti čim prije i na silu, to nije prolazilo i Ruud je bez problema dovršio set.

Nije Marinu pomogao niti prekid nakon što je prosvjednica utrčala na teren i zavezala se za mrežu, Ruud je bio u naletu koji se nastavio i u četvrtom setu. I marinu je postalo jasno kako je momentum takav da se brzo bliži kraj meča i tako je i bilo.

Sigurno je ostavio traga i onaj dvoboj protiv Rubljova koji je bio i fizički i psihički iscrpljujući, ali u globalu, nije to bio dobar Čilićev meč.

Roland Garros, polufinale:
Marin Čilić (Hrvatska) - Casper Ruud (Norveška) 6:3, 4:6, 2:6, 2:6

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!