Nogomet

Dalić: 'Još su tri utakmice, a mi smo već u prvoj bili dosta potrošeni i loši'

Mihaela Bradovski • subota, 04.06.2022.
Dalić: 'Još su tri utakmice, a mi smo već u prvoj bili dosta potrošeni i loši'
Foto: FaH

Visok poraz na startu Lige nacija pogodio je izbornika Dalića koji nikako nije očekivao sličan rezultat iako ga Austrija nije iznenadila...

Izbornik Zlatko Dalić nakon susreta čestitao je Austrijancima na pobjedi, a Hrvatsku je kao dobru vidio samo u prvih pola sata.

"Čestitam Austriji na zasluženoj pobjedi i ispričavam se svim našim navijačima na ovoj lošoj utakmici i porazu. Prvih pola sata bilo je dobro, no onda smo pali, a nakon pogotka više se nismo mogli vratiti u igru. Nestalo je energije, snage, momčadi, lako smo gubili lopte i griješili, nismo se vraćali u fazu obrane. Povratna trka bila je svima najveći problem. Slabo smo odigrali, ali moramo smoći snage i pokazati karakter. Još su tri utakmice, a mi smo već u prvoj bili dosta potrošeni i loši", prenosi stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Sve ono što je planirano uoči susreta, palo je u vodu, Hrvatska jednostavno nije izgledala dobro.

"Nastojali smo proći brzom igrom i protokom, na tome smo inzistirali, no nismo imali dovoljno posjeda. U drugom dijelu željeli smo dobivati još više duela, uzimati odbijene lopte, no upravo smo iz jedne takve primili i drugi pogodak. Poslije više ništa nije bilo kako treba, čak je i Ivušić obranio nekoliko situacija."

Austrija nije iznenadila izbornika, ali ga je iznenadio rezultat.

"Austrija je bila puno agresivnija, brža, znali smo da će igrati visoki presing i nismo joj parirali. Znali smo stil igre njihovog novog izbornika, mlada momčad s puno trčanja. Očekivali smo da će biti teško, ali nismo očekivali ovakav poraz. Moramo odmoriti igrače, podići na psihološkom planu. Svima je kao i nama, moramo se posložiti. Ovo je neugodno."

Osobna tragedija pogodila je Dalića uoči susreta, ali nije razmišljao o preskakanju utakmice.

"Nisam razmišljao ne voditi utakmicu, ja moram raditi svoj posao i ne tražim opravdanja u privatnom životu. Bilo je danas teško, puno se toga poklopilo. U drugom poluvremenu pokazali smo nemoć, i to me zabrinjava. Sve ovo ostalo je moj privatni život i ja to moram nadići."

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!