Tenis

Federer i sestre Williams nisu na prvom popisu sudionika ovogodišnjeg Wimbledona

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 04.06.2022.
Federer i sestre Williams nisu na prvom popisu sudionika ovogodišnjeg Wimbledona

Narednih tjedana sa zanimanjem će se pratiti lista sudionika Wimbledona, moglo bi biti dosta otkaza zbog nebodovanja za rang listu...

Organizatori Wimbledona, koji počinje krajem mjeseca, objavili su u subotu širi popis sudionika, no na njemu nema osmostrukog pobjednika 40-godišnjeg Švicarca Rogera Federera ni sedmerostruke osvajačice 40-godišnje Amerikanke Serene Williams.

I Federer i Serena Williams još bi se mogli pojaviti u Wimbledonu, jer još nije poznato tko će dobiti posebne pozivnice za nastup.

"Posebne pozivnice te raspored kvalifikacija i glavnog ždrijeba bit će poznati neposredno prije početka turnira. Dobitnici će biti poznati uskoro, pratimo žensku i mušku svjetsku ljestvicu", napisali su organizatori trećeg grand slam turnira sezone koji počinje 27. lipnja i traje do 10. srpnja.

Federer nije igrao na ATP turnirima od prošle godine i poraza u četvrtfinalu poraza u Wimbledonu. Nakon toga je morao operirati koljeno zbog ozljede.

Serena Williams također nije igrala od prošlogodišnjeg Wimbledona kada je otkazala nastup zbog ozljede.

U Engleskoj neće biti ni drugog tenisača svijeta Rusa Danila Medvjedeva, njegovog sunarodnjaka Andreja Rubljova i svih ruskih i bjeloruskih igrača kojima su organizatori zabranili nastup zbog ruskog napada na Ukrajinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!