Tenis

Jana Fett bez većih problema preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama Nottinghama

Mihaela Bradovski • subota, 04.06.2022.
Jana Fett bez većih problema preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama Nottinghama
Foto: FaH

Hrvatska tenisačica Jana Fett nastupa na WTA turniru u Nottinghamu gdje pokušava kroz kvalifikacije dohvatiti glavni ždrijeb...

Iako nije u posebno dobroj formi, Jana Fett odlično je otvorila nastup u kvalifikacijama WTA turnira u Nottinghamu. Prva protivnica bila joj je Amerikanka Caroline Dolehide, a Fett je slavila u dva seta.

Fett je za pobjedu trebala manje od sat i pol te je tako prekinula niz od četiri uzastopna poraza. Bio joj je to drugi turnir na travi, prošlog tjedna u Surbitonu je odmah poražena od Parks.

Protiv Dolehide je sjajno krenula, u prvom setu konstantno radila pritisak na reternu, a uspjela je dva puta protivnici uzeti servis za 6:2 u prvom setu.

S dobrom igrom nastavila je i u drugom setu gdje je rano došla do breaka, Dolehide je malo podigla svoju igru i sve više prijetila, ali Fett je igrala dobro, odbijala napade i na kraju slavila u dva seta.

U finalu kvalifikacija igrat će protiv četvrte nositeljice Katarzyne Kawe koja ju je svladala 2019. godine na zemlji u Jurmali sa 6:3, 6:0.

WTA Nottingham, prvo kolo kvalifikacija:
Jana Fett (Hrvatska) - Caroline Dolehide (SAD, 11) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!