Košarka

Zadrani dovode finalnu seriju kod kuće, Mavra: 'Prvo trofej, a onda o stvarima koje muče ljude'

Matej Kačan • subota, 04.06.2022.
Zadrani dovode finalnu seriju kod kuće, Mavra: 'Prvo trofej, a onda o stvarima koje muče ljude'

Trener Zadra Srđan Helbich i kapetan Dominik Mavra najavili su zadarski dio finalne serije, treću i četvrtu utakmicu te su pozvali navijače u Krešin dom...

U dosta kaotičnoj i problematičnoj situaciji u čitavom klubu, prva momčad Zadra ipak je uspjela doći do finala HT Premijer lige i tamo napraviti break na gostujućem terenu protiv Cibone. Sad se serija s 1-1 seli u Zadar koji bi s dvije domaće pobjede obranio naslov.

Treća utakmica, a prva zadarska na rasporedu je u nedjelju, a očekuje se i više tisuća zadarskih navijača po prvi put ove sezone. Susret je najavio Srđan Helbich.

"Nakon dvije odigrane utakmice s Cibonom, sve je manje nepoznanica u igre obje ekipe. Vjerujem da će u trećoj utakmici presuditi koncentracija, a neupitno je da će s obje strane biti prisutna energija, želja i volja. Fokus i koncentracija kod individualnih zadataka i taktičkih zamisli će presuditi utakmicu. Nadam se da će dvorana biti popunjena, i da ćemo imati podršku s tribina koja nam je jako važna. Pokazalo se to u Splitu u trećoj utakmici, kada smo imali podršku koliko smo izvlačili iz sebe, možda i više nego smo mogli i na kraju smo preokrenuli i dobili utakmicu. Iskreno se nadam da ćemo i u ovoj utakmici imati takvu podršku s tribina i da ćemo dobiti utakmicu", rekao je.

Susret je najavio, a posebno navijače u dvoranu pozvao i kapetan Dominik Mavra koji je svjestan da veliki problemi muče klub i navijače te da je to razlog ovosezonske manje posjete.

"U Zagrebu smo napravili dobar posao. U drugom susretu smo napravili više grešaka nego u prvom, a nedostajalo nam je i malo sreće, ali i Cibona je bila puno bolja nego je bila u prvoj partiji. Imali su jako, jako dobar šuterski dan, što je, uz još par stvari, odlučilo utakmicu. Kada se sve zbroji, dosta smo napravili i sada nas očekuju dvije utakmice kući. Ne bih rekao da tu ima pritiska. Ovo je nešto što smo htjeli, da na svom parketu odlučujemo o naslovu prvaka i mislim da imamo dovoljno iskustva iza sebe. Uvijek je puno lakše igrati doma, pred svojim navijačima, pogotovo u doigravanju. Nije to slučaj samo kod nas, već i generalno gledano. To je ono što smo željeli te idemo uživati u sljedeće dvije utakmice."

Osvrnuo se Mavra i na umor u ekipi i kratku rotaciju Zadra koji su do izražaja došli u drugom susretu.

"Činjenica je da nas je manje nego njih. Generalno, umor nas muči cijele sezone. Ni sam ne znam koliki je bio broj utakmica po HKS-ovom sustavu natjecanja, ali o tome ne trebamo uopće razmišljati. Na to ne možemo utjecati te se trebamo koncentrirati na stvari na koje možemo. Nadam se da će u dvorani biti što je moguće više ljudi, jer što ih više bude to će Ciboni biti teže igrati. Ako postoji umor naša publika će ga anulirati. Osvajanje trofeja je velika stvar za grad i za klub, a onda nakon toga možemo o stvarima koje muče ljude", za kraj će kapetan.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!