Nogomet

Mađari šokirali Englesku, BiH izborila bod duboko u nadoknadi u Finskoj

Matej Kačan • subota, 04.06.2022.
Mađari šokirali Englesku, BiH izborila bod duboko u nadoknadi u Finskoj
Foto: EPA

Subotnji program prvog kola Lige nacija nastavljen je s tri dvoboja u 18 sati, a svakako najviše će odjeknuti rezultat u Budimpešti gdje je Mađarska šokirala i svladala Engleze...

Puskas Arena i Mađarska slave, veliki skalp je skinut na otvaranju Lige nacija. Mađari su u Budimpešti dočekali europskog viceprvaka, velikana Englesku kojeg su svladali s 1:0 na otvaranju Skupine 3 Lige A.

Jedini pogodak na utakmici zabio je najbolji mađarski nogometaš Dominik Szoboszlai iz kaznenog udarca u 66. minuti koji je tri minute ranije skrivio Reece James.

Ostalo je do kraja 1:0, a za Mađare je nastupilo i jedno HNL ime. Laszlo Kleinheisler iz Osijeka ušao je u 71. minuti i igrao je do kraja.

Dvojac HNL imena nastupio je i u Finskoj gdje je BiH došla do boda u samoj završnici. Amer Gojak i Luka Menalo iz Dinama ušli su u 57. minuti pri zaostatku od 1:0 koji je postavio Teemu Pukki u nadoknadi prvog dijela iz penala.

No, u nadoknadi drugog dijela pao je drugi gol, zabio ga je Smail Prevljak na asistenciju Edina Džeke. U Skupini 3 Lige B tako Finci i Bošnjaci imaju po bod, a drugi susret kasnije navečer igraju Rumunjska i Crna Gora.

U Ligi C također se dogodilo manje iznenađenje, Luksemburg je u gostima svladao Litvu. Dvostruki strijelac u 2:0 pobjedi je Danel Sinani u 44. i 78. minuti.

Liga nacija, prvo kolo:
Mađarska - Engleska 1:0
Finska - BiH 1:1
Litva - Luksemburg 0:2

FOTO: EPA/MAURI RATILAINEN

Liga nacija 2022., Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Mađarska1:0Engleska
Italija1:1Njemačka
1Italija 68:7+111
2Mađarska 68:5+310
3Njemačka 611:9+27
4Engleska 64:10-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!