Nogomet

Talijani i Nijemci remizirali, sigurne pobjede Crne Gore i Turske

Matej Kačan • subota, 04.06.2022.
Talijani i Nijemci remizirali, sigurne pobjede Crne Gore i Turske
Foto: EPA

Još tri susreta odigrana su u subotu u prvom kolu Lige nacija, a svakako središnji dvoboj termina i dana odigrao se u Bologni gdje su Italija i Njemačka remizirale...

Na kraju prvog kola, vrh Skupine 3 Lige A drže Mađari. Nakon što su oni srušili Englesku nakon 60 godina, u drugom susretu skupine Italija je s Njemačkom remizirala u Bologni pa sad te dvije ekipe imaju po bod iza Mađara.

Roberto Mancini dosta je iznenadio s postavom i uveo je igrače iz drugog plana protiv možda i najjače njemačke momčadi s izuzetkom nekoliko igrača, ali Talijani su poveli u 70. minuti kad je pogodio Lorenzo Pellegrini na asistenciju Degnanda Gnonta.

Ipak, nisu Talijani uzeli veliku pobjedu jer tri minute kasnije je Joshua Kimmich zabio za 1:1. Već za tri dana slijedi drugo kolo u kojem imamo veliki dvoboj Engleske i Njemačke, dok Italija igra s Mađarima.

U Ligi B Crna Gora svladala je Rumunjsku, a junak je Stefan Mugoša. On je prvo zabio za 1:0 u 66. minuti, a onda je u 87. asistirao Marku Vukčeviću za velikih 2:0. Rijekin Andrija Vukčević odigrao je 90 minuta na lijevom boku Crne Gore.

U Ligi C Turska je visokom pobjedom nad Farskim Otocima zauzela prvo mjesto skupine ispred Luksemburga. Ünder, Dervisoglu, Dursun i Demiral zabijali su za visoku pobjedu.

Liga nacija, prvo kolo:
Italija - Njemačka 1:1
Crna Gora - Rumunjska 2:0
Turska - Farski Otoci 4:0

Liga nacija 2022., Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Mađarska1:0Engleska
Italija1:1Njemačka
1Italija 68:7+111
2Mađarska 68:5+310
3Njemačka 611:9+27
4Engleska 64:10-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!