Tenis

Rafael Nadal ostaje nedodirljiv u Roland-Garrosu, 14. titula kralja Pariza!

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.06.2022.
Rafael Nadal ostaje nedodirljiv u Roland-Garrosu, 14. titula kralja Pariza!
Foto: EPA

Rafael Nadal pobjednik je Roland-Garrosa nakon što je u finalu pregazio Caspera Ruuda u tri seta. Apsolutna dominacija Nadala koji je stigao do 14. titule na ovom turniru na kojem je u karijeri samo tri puta poražen...

Iako je to nezahvalno prognozirati, ali možete li zamisliti da netko u budućnosti 14 puta osvoji Roland-Garros i samo tri puta izgubi? Teško zamislivo, ali bilo je teško i prije dolaska Rafaela Nadala koji je jednostavno nedodirljiv u Parizu.

Stigao je do 14. titule na ovom turniru, 22. titule na Grand Slam turnirima uopće i to fantastičnom igrom u finalu koje nije bilo ravnopravno.

Casper Ruud je bio malo impresioniran svime što ga je okruživalo, finalom na Grand Slam turniru prvom u karijeri i Rafaelom Nadalom, svojim idolom, s kojim se susreo prvi put u karijeri.

Nadal je izgledao kao i uvijek, vrlo motivirano, moćno, nepobjedivo. Ruud je imao razdoblja dobre igre, posebno početkom drugog seta, ali sve se teže nosio s Nadalom kako je meč odmicao i bilo je jasno kako tu iznenađenja neće biti.

Nadal je jako dobro otvorio meč i poveo s 4:1 te nije dopustio Ruudu do kraja seta uopće da zaprijeti te je uzeo set sa 6:3.

U drugom setu Ruud je bio taj koji je prvi potegnuo i poveo je s 3:1, ali onda kreće Nadal express. Do kraja meča Nadal je osvojio svih 11 gemova i potpuno je nadigrao i porazio Ruuda.

Nadal je tako na najbolji mogući način zaključio ova dva tjedna, u biti zaključio ih je upravo onako kako to i inače čini u Parizu. Ruud je odigrao odličan turnir i može biti prezadovoljan, ali za njega ima vremena i budućnost je pred njim.

Roland-Garros, finale:
Rafael Nadal (Španjolska, 5) - Casper Ruud (Norveška, 8) 6:3, 6:3, 6:0

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!