Nogomet

Wales nakon 1958. godine dočekao nastup na Svjetskom prvenstvu, Jarmolenko ukrajinski tragičar

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.06.2022.
Wales nakon 1958. godine dočekao nastup na Svjetskom prvenstvu, Jarmolenko ukrajinski tragičar
Foto: EPA

Engleska, Wales, SAD i Iran igrat će u skupini na Svjetskom prvenstvu. Wales je zadnja europska reprezentacija koja je uskočila u zrakoplov za Katar...

Veliki dvoboj između Walesa i Ukrajine dao je zadnjeg europskog sudionika Svjetskog prvenstva. Wales prvi put nakon 1958. godine odlazi na SP i to zahvaljujući autogolu Andrija Jarmolenka.

Ukrajinci imaju razloga za tugu, osim ogromnog motiva zbog cijele situacije u njihovoj domovini što je dodatno pojačavalo želju za nastupom na Svjetskom prvenstvu, bili su bolji protivnik, ali za razliku od Walesa nisu zabili.

Velšani su igrali predvidljivo, onako kako se od njih i očekivalo, vrlo borbeno i s pokušajima otvaranja kroz kontre ili se prijetilo iz prekida. Ukrajina je više uigrala, stvorila je pregršt prilika, ali je puno promašila, no i vrlo raspoložen je bio Wayne Hennessey koji je sjajno branio.

Od početka je Ukrajina bila bolja i konkretnija, ali do pogotka je stigao Wales. Dosuđen je slobodni udarac na nekih 22-23 metra iskosa, izveo ga je Gareth Bale koji ubacuje loptu u kazneni prostor, a Jarmolenko u pokušaju izbijanja lopte u korner, vara svog vrata i skreće je u mrežu.

U drugom poluvremenu Ukrajina se još više otvorila i ugurala je Wales u svojih 25 metara, stvorene su brojne prilike, ali pogotka nije bilo. Nerijetko je u 16 metara bila prevelika gužva pa je lopta zapinjala u prometu, ali sanjat će Ukrajinci i odličan udarac glavom Dovbika koji je neutralizirao velški vratar.

Ostalo je 1:0 za Wales koji je imao tek devet udaraca dok je Ukrajina imala 24, ali na kraju se broje golovi.

Dodatne kvalifikacije za SP, finale:
Wales - Ukrajina 1:0

FOTO: EPA/Peter Powell

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!