Košarka

Golden State Warriorsi uvjerljivom pobjedom izjednačili, presudila treća dionica

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.06.2022.
Golden State Warriorsi uvjerljivom pobjedom izjednačili, presudila treća dionica
Foto: EPA

Golden State Warriorsi upisali su pobjedu u drugom susretu finalne serije protiv Boston Celticsa. Presudio je sjajan ulazak Warriorsa u drugo poluvrijeme...

Golden State Warriors - Boston Celtics 107:88 (1-1)

Velike serije zasad donose pobjede u finalnoj seriji. Boston Celticsi u prvoj utakmici napravili su seriju čak 48:18 i došli do prve pobjede da bi Warriorsi uzvratili serijom 43:14 u drugoj utakmici te pobjedom 107:88 izjednačili na 1-1 u seriji.

Očekivao se odgovor Warriorsa koji si nisu smjeli dopustiti poraz i u drugom domaćem susretu što bi ih stavilo u tešku situaciju. Nisu sretni niti s porazom u prvoj utakmici, ali u Boston dolaze ipak u boljem raspoloženju i sa spoznajom kako im je dovoljna i jedna gostujuća pobjeda da ponovno vrate prednost domaćeg terena na svoju stranu.

Ovdje je presudio ulazak u drugo poluvrijeme koji je bio puno bolji od strane Warriorsa. Nerijetko su ove sezone upravo tim ulaskom u drugo poluvrijeme lomili protivnike, a tako je bilo i sada. Na odmoru su imali malu prednost 52:50 da bi treću dionicu dobili čak s 35:14.

Tako je Golden State u zadnju četvrtinu ušao s vodstvom 87:63, a nakon što je ubacio i prvih šest poena u zadnjoj dionici, Celticsi su se predali, poslali na parket one koji imaju vrlo malu minutažu i tek odradili zadnju dionicu.

Stephen Curry predvodio je Warriorse s 29 poena (5/12 trica) i šest skokova, a Jordan Poole pratio ga je sa 17 poena (5/9 trica).

Kod Bostona Jayson Tatum ubacio je 28 poena (6/9 trica), uglavnom u prvom poluvremenu, a dodao je šest skokova. Jaylen Brown ubacio je 17 poena uz šest skokova, ali šut iz igre bio je 5/17.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!