Košarka

Lopta ne laže: Legendarni Rasheed Wallace priključuje se stožeru Lakersa

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 06.06.2022.
Lopta ne laže: Legendarni Rasheed Wallace priključuje se stožeru Lakersa
Foto: EPA

Legendardni košarkaš Bostona i Detroita Rasheed Wallace već godinama gradi trenersku NBA karijeru, a od ovog ljeta bit će dio stožera LA Lakersa u ulozi pomoćnika...

Rasheed Wallace, brončani svih vremena po broju tehničkih pogrešaka u NBA ligi, postao je novi član stručnog stožera Los Angeles Lakersa.

Wallace će od nove sezone biti pomoćni trener, odnosno desna ruka novom treneru Darvinu Hamu. Njih će se dvojica tako ponovno udružiti nakon što su nekoć davno bili suigrači u Detroit Pistonsima.

Rasheed Wallace je bio sjajan košarkaš, ali je u legendu otišao i kao jedan od igrača s najviše tehničkih pogrešaka u povijesti. U toj je domeni vodeći Karl Malone s 332 tehničke pogreške. Na drugom mjestu je Charley Barkley s 329, dok je Wallace skupio 317. Nitko drugi u NBA povijesti, osim njih trojice, nije probio granicu od 300 tehničkih pogreški u karijeri.

Trenersku karijeru Wallace je počeo kao asistent u Detroitu. Kasnije se prebacio na sveučilišnu košarku te je u posljednjem poslu prije Lakersa, u upravo završenoj sezoni, bio pomoćnik legendarnom Pennyju Hardawayju na sveučilištu Memphis.

Podsjetimo kako su LA Lakersi bili najveće razočarenje u posljednjoj NBA sezoni jer se nisu uspjeli plasirati ni na play-in turnir Zapadne konferencije.

FOTO: EPA/Justin Lane

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!