Rukomet

Kraj velike karijere: Kiril Lazarov objavio odlazak u mirovinu

Mihaela Bradovski • utorak, 07.06.2022.
Kraj velike karijere: Kiril Lazarov objavio odlazak u mirovinu
Foto: Kristijan Komarica

Najbolji makedonski rukometaš svih vremena i jedan od najvećih europskih rukometaša, Kiril Lazarov, potvrdio je kako na kraju ove sezone odlazi u igračku mirovinu...

Neuništivi Kiril Lazarov s 42 godine na leđima objavio je kako završava igračku karijeru. Lazarov je pod ugovorom s Nantesom do kraja ove sezone, a nakon što odradi preostale dvije utakmice protiv Toulousea u prvenstvu i PSG-a u Kupu, zaključit će igračku karijeru.

Lazarov iza sebe ima fantastičnu karijeru, igrao je u velikim klubovima, a već je i u trenerskim vodama s obzirom da obnaša ulogu izbornika Sjeverne Makedonije.

Još sredinom devedesetih godina ušao je u seniorski rukomet u Borcu iz Velesa, a ubrzo je preselio u Pelister iz Bitole.

Prvi inozemni angažman stigao je 2000. godine kada je stigao u Zagreb, tu je proveo dvije sezone prije odlaska u Veszprem. Nakon odličnih igara u Mađarskoj, 2007. godine vratio se u Zagreb čiji je dres nosio naredne dvije sezone.

Slijedili su angažmani u Ciudad Realu koji je postao madridski Atletico, a iz Madrida je preselio u Barcelonu gdje je igrao naredne četiri sezone prije dolaska u Nantes gdje je i danas.

Lazarov je prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je došao do 1000 golova u karijeri u ovom natjecanju koje je osvojio s Barcelonom 2015. godine. Ukupno je osvojio čak 17 naslova prvaka s klubovima u kojima je nastupao te niz ostalih trofeja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!