Košarka

Još uvijek nemamo prvaka: Zadar slavio u četvrtoj utakmici, odluka u majstorici u Zagrebu!

Branimir Korać • utorak, 07.06.2022.
Još uvijek nemamo prvaka: Zadar slavio u četvrtoj utakmici, odluka u majstorici u Zagrebu!
Foto: FaH

Zadar je uspio doći do pobjede u četvrtoj utakmici finalne serije HT Premijer ligu te je tako izborio majstoricu koja je na rasporedu u petak u Domu Dražena Petrovića...

Cibona nije iskoristila meč loptu i odluka o prvaku Hrvatske ipak će pasti u petoj utakmici. Zadar je u četvrtom susretu slavio sa 61:59 i tako izborio odluku u majstorici.

Bio je to još jedan zanimljiv i neizvjestan dvoboj, ali daleko od kvalitete kakva bi se očekivala u finalu prvenstva. Napadački su i jedni i drugi bili vrlo skromni, neprecizni, s pregršt krivih odluka, ali na kraju je Zadar ipak slavio, spriječio slavlje Cibone na Višnjiku te zadržao nadu.

Cibona je ponovno loše otvorila utakmicu i mučila se da uopće dođe do prvih poena pa je tako nakon tri i pol minute igre došla do prvih poena zahvaljujući Prkačinu koji je smanjio na 6:2.

Nakon toga Cibosi su uhvatili priključak te je sve do zadnje dionice tih plus šest s početka bila najveća prednost koju je jedna od ove dvije momčadi uspjela ostvariti.

Igralo se s dosta promjena u vodstvu, a na veliki odmor otišlo se s 36:36 i potpuno otvorenih zadnjih 20 minuta.

U zadnjoj dionici Zadar je propustio veliku priliku za odvajanje i potpuno rješavanje pitanja pobjednika. Serijom 7:0 na sredini zadnje dionice stigao je do vodstva 56:49, ali nije uspio zadržati tu prednost.

Ciboni se ukazao Toni Nakić, ubacio je tricu i položio iz tranzicije te uspio poravnati na 58:58 dvije minute prije kraja.

Imala je Cibona ubrzo i napad za vodstvo, ali Nakić nije pogodio za status potpunog junaka i na drugoj strani Trevor Thompson ubacuje za 60:58.

U penal završnici po jedno bacanje ubacili su Prkačin i Thompson te je Cibona imala zadnji napad barem za produžetak. Gegić je preuzeo odgovornost, ali je dobro zatvoren, lopta ponovno dolazi Cibosima, ali ostali su bez šuta i Zadar je odnio pobjedu.

Predvodili su ga Trevor Thompson s 15 poena i 19 skokova te Justin Carter s 13 poena i sedam skokova. Kod Cibone Nakić je ubacio 11 poena uz sedam skokova, a Krešimir Radovčić dodao je deset poena.

Finale PH:
Zadar - Cibona 61:59 (2-2)

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!