Košarka

BiH košarkaški Savez ostao bez Teletovića i izbornika Bosnića

Matej Kačan • srijeda, 08.06.2022.
BiH košarkaški Savez ostao bez Teletovića i izbornika Bosnića
Foto: FaH

Trzavice u KS BiH očito su došle do točke pucanja pa su tako u srijedu ostavke na svoje funkcije podnijeli izbornik Vedran Bosnić i član Upravnog odbora, proslavljeni Mirza Teletović...

Košarkaški izbornik reprezentacije BiH Vedran Bosnić neočekivano je podnio ostavku na svoje mjesto samo nekoliko tjedana prije novog prozora kvalifikacija za SP i utakmice s Češkom.

Dosta je to šokantna vijest s obzirom na to da je Bosnić nakon dugo vremena vratio dobre rezultate i kult reprezentacije Bosni i Hercegovini, a njegovim radom bili su mahom svi zadovoljni.

Bosnić je odluku objasnio neslaganjima sa Savezom.

"Dragi prijatelji, navijači i svi koji vole našu reprezentaciju. Nakon dugog razmišljanja, nisam imao drugog izbora nego da raskinem ugovor na mjestu glavnog trenera reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nažalost, morao sam donijeti ovu odluku zbog razlika u stajalištima s čelnicima Saveza, kao i zbog važnih ugovornih pitanja. Bila je nevjerojatna privilegija služiti našoj zemlji posljednje četiri godine i iznimno sam ponosan na rad i fantastične rezultate koje smo zajedno postigli. Želim svima sve najbolje u budućnosti", rekao je.

Bosnić je vodio reprezentaciju u od 2018. godine, a da se zaista nešto "valja iza brda" u Savezu, potvrdila je još jedna kasnija ostavka. Savez je napustio proslavljeni BiH košarkaš Mirza Teletović.

On je bio član Upravnog odbora KS BiH, ali je podnio ostavku na tu i sve ostale funkcije. U svom objašnjenju također je dao naslutiti trzavice u krovnoj košarkaškoj kući u BiH.

"Zbog nemogućnosti upravljanja i vođenja Saveza, podnosim ostavku na sve funkcije u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine. U životu sam naučio da se sve situacije mogu riješiti kada postoji volja i želja za dogovorom, za kompromisom, ali kada se nađete u situaciji da ne možeš biti sam protiv svih, odnosno da su ti vezane ruke u donošenju odluka, onda je jedino logično podnijeti ostavku", kazao je.

Nakon četiri odigrane utakmice u kvalifikacijama za SP, Bosna i Hercegovina je na drugom mjestu skupine F s omjerom 2-2 i odličnim šansama za drugi krug. Bosnić je ujedno BiH kvalificirao i na Eurobasket koji se igra na jesen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!