Ostali sportovi

Europska elita dolazi u Zagreb na Europsko prvenstvo u ragbiju 7

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.06.2022.
Europska elita dolazi u Zagreb na Europsko prvenstvo u ragbiju 7

Dva su dana ostala do najvećeg ragbijaškog spektakla koji je Hrvatska ikad ugostila! Na stadionu Hrvatskog dragovoljca u Zagrebu u subotu i nedjelju održava se Europsko prvenstvo ragbija 7, koje je i kvalifikacijsko za Svjetsko prvenstvo.

Prvi će put Hrvatska ugostiti tri reprezentacije iz samoga svjetskog vrha: Englesku, Wales i Irsku. I to u olimpijskoj inačici toga sporta.

Dvanaest je reprezentacija podijeljeno u tri skupine, a Hrvatska je u skupini B, uz Wales, Izrael i Mađarsku. Skupinu A čine Irska, Rumunjska, Latvija i Danska, a skupinu C Engleska, Švedska, Luksemburg i Bugarska. Prva dva iz svake skupine i dva najbolja treća plasirat će se u četvrtfinale.

Naši su se igrači pripremali u Sinju i Zagrebu, a u četvrtak je izbornik Anthony Poša objavio konačan sastav: Marko Grčić, Jan Vlašić, Šimun Krmek, Ivo Perić, Marko Svaguša, Fran Peršić, Nikola Pavlović, Filip Perica, Niko Vranešević, Duje Plazibat, Dino Božić, Dylan Glassie i Matej Buljanović.

Mladost je dala trojicu reprezentativaca, Zagreb i Sinj po dvojicu, Nada i Makarska po jednoga, a trojica su došli iz inozemstva: Perica, Božić i rođeni Australac hrvatskog porijekla Glassie, koji će prvi put igrati u kockastom dresu.

Istih 12 momčadi odigrat će i drugi turnir EP-a, u Budimpešti tjedan dana kasnije, i četiri najbolja na ta dva turnira izborit će plasman u viši rang, a u niži ne ispada nitko.

Utakmice u subotu počinju od 8.30 sati, igra se dva puta po sedam minuta, a Hrvatska u 11.36 sati igra s Izraelom, u 14.14 sati s Walesom i u 17.36 sati s Mađarskom. U nedjelju su razigravanja za poredak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!