Nogomet

Livaković: 'Hrvatska uvijek mora ići na pobjedu, to je ono najvažnije što možemo ponuditi'

Mihaela Bradovski, hns.family • četvrtak, 09.06.2022.
Livaković: 'Hrvatska uvijek mora ići na pobjedu, to je ono najvažnije što možemo ponuditi'
Foto: FaH

Dominik Livaković vrlo cijeni Dansku, ističe kako o njoj najbolje govore njeni rezultati, ali nada se kako će Hrvatska s ljepšim dojmovima napustiti Parken na kojem je poražena na prošlom Europskom prvenstvu od Španjolske...

Uoči dvoboja s Danskom vratar Vatrenih, Dominik Livaković, pokušao je usporediti dvije momčadi koje su se posljednji put susrele na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Hrvatska se na kraju radovala i napravila prvi korak prema veličanstvenom rezultatu.

"Zadnju utakmicu s Dancima odigrali smo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i od tada su puno napredovali. Kao momčad su odlični, defenzivno savršeni, a prema naprijed također imaju dobre igrače. Uz to, posljednji rezultati su im odlični i čeka nas vrlo teška utakmica", kaže Dominik Livaković.

"Danci igraju odlično, uostalom pobijediti Francuze na njihovom terenu je stvarno jako velik rezultat. Analizirali smo ih pojedinačno, još ćemo ih više analizirati večeras i sutra. Posljednjih dana smo se više posvetili sebi i fokusirali na odigranu utakmicu s Francuskom", kaže Dominik Livaković, koji je rekao i ponešto o promjenama u hrvatskoj momčadi u odnosu na onu koja je u Rusiji osvojila srebro.

"Naša je momčad, u odnosu na onu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, doživjela velike promjene. Došlo je puno mladih, talentiranih igrača i to se razvija u jako dobrom smjeru. Izbornik je to jako dobro posložio i pred nama je svijetla budućnost."

Što Hrvatska može ponuditi u Kopenhagenu?

"Još uvijek ne znamo sastav koji će istrčati u Kopenhagenu, ali Hrvatska uvijek mora ići na pobjedu, to je ono najvažnije što možemo ponuditi."

Povratak na Parken budi uspomene na dvoboj sa Španjolskom na posljednjem europskom prvenstvu.

"To je bila izuzetno zanimljiva utakmica za gledatelje, a za nas protagoniste baš i ne. Na žalost, nismo prošli, iako bismo dali sve na svijetu da se to dogodilo. Nadam se da ćemo poslije sutrašnje utakmice imati puno ljepše uspomene na Kopenhagen", zaključio je Livaković.

AUTOR: Hrvatski nogometni savez

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!