Ostali sportovi

Izbornik ragbijaša Poša uoči okršaja s Walesom: 'Nitko neće igrati s većim ponosom od nas'

Sportnet, Branimir Korać • petak, 10.06.2022.
Izbornik ragbijaša Poša uoči okršaja s Walesom: 'Nitko neće igrati s većim ponosom od nas'

Hrvatski ragbijaši završili su pripreme za prvi turnir Europskog prvenstva ragbija 7, kojem su domaćini u Zagrebu...

Nakon priprema u Sinju i Zagrebu, izbornik Anthony Poša i njegovih 13 momaka spremni su za ponajveći izazov u karijeri. Turnir na kojem će, u hrvatskom dresu, igrati uz rame Engleskoj, Walesu i Irskoj.

"Ne, ne želim da gledamo na način 'O, Bože, s nama su Engleska, Wales i Irska', ne želim da dečki osjećaju strah nego uzbuđenje. Da cijene što kod kuće, neki u svom gradu, imaju priliku odigrati utakmicu života", govori Poša.

On se rodio na Novom Zelandu i igrao je za Hrvatsku u zlatno doba krajem 90-ih, kada je hrvatska ragbi 7 reprezentacija sudjelovala i na najjačem turniru na svijetu, u Hong Kongu, te igrala protiv Novog Zelanda.

"Stalno želim da igrači prihvate poruku da će ovo zapamtiti, ali fokus mora biti na nama. I pokušavam kontrolirati njihovo uzbuđenje. Neki vuku lakše ozljede, otpali su nam važni igrači Nik Jurišić i Luka Lerotić, ali to je ragbi", nastavlja Poša i ne smatra subotnju utakmicu protiv Walesa najvećim izazovom karijere.

"Nije, jer svi misle da ćemo izgubiti pa nema pritiska. Veći mi je pritisak bio nedavno u 'petnaestici' u utakmicama protiv Malte i Izraela, kad smo imali veliku šansu ispisati povijest hrvatskog ragbija. Sad ćemo uživati i želim da svi uživaju."

Ovakav događaj može puno pridonijeti promociji hrvatskog ragbija.

"Sigurno! Naši momci uvijek ponosno nose hrvatski dres, prezentiraju Hrvatsku i možda ćemo igrati protiv iskusnijih momčadi, igrača koji više zarađuju od nas, ali nitko neće igrati s većim ponosom."

FOTO: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!