Košarka

Cibona u tvrdoj utakmici nakon velike borbe osvojila titulu prvaka Hrvatske!

Branimir Korać • petak, 10.06.2022.
Cibona u tvrdoj utakmici nakon velike borbe osvojila titulu prvaka Hrvatske!
Foto: FaH

Košarkaši Cibone osbvojili su 20. titulu prvaka Hrvatske! U majstorici protiv Zadra slavili su s 56:51 i tako nakon velike borbe u ovoj finalnoj seriji stigli su do trofeja prvaka Hrvatske!

Nakon četiri godine čekanja, Cibona je osvojila naslov prvaka Hrvatske. U finalnoj seriji protiv Zadra slavila je s 3-2, odluka je pala u majstorici u Domu Dražena Petrovića koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Atmosfera je bila sjajna najvećim dijelom susreta, u kraćim intervalima bilo je vrijeđanja koje je nepotrebno, ali bilo je lijepo vidjeti potpuno ispunjenu dvoranu nakon dugo dugo vremena.

Sam susret, kao i ostali u ovoj seriji, bio je borben, čvrst, ne posebno visoke kvalitete, ali svakako vrlo zanimljiv. Cibona je najvećim dijelom susreta bila u vodstvu, imala je i osjetnu prednost, ali i loše faze od kojih je jedna i omogućila Zadru povratak u utakmicu.

Gašper Okorn iznenadio je postavljanjem Ivana Novačića u startnu petorku, nije to donijelo puno toga dobroga jer je Cibona imala vrlo loše otvaranje i Zadar se dosta rano odvojio.

Vodili su Zadrani 13:3, Cibona je u jednom trenutku za dva šutirala 0/9, a u početku raspoloženi Toni Nakić bio je taj koji ju je držao na životu.

Zadar nije iskoristio to rano odvajanje, Cibona se uspjela vratiti i u završnici prve četvrtine preuzeti vodstvo te s 18:16 ući u drugu dionicu.

Zadarski napad izgledao je sve lošije, Cibona se odvojila na 13 poena razlike i održavala ugodnu prednost sve do zadnje dionice u kojoj je Cibona imala dugačko krizno razdoblje i Zadar se posve vratio u utakmicu.

Napravili su gosti seriju 9:0 i smanjili na 49:48 tri i pol minute prije kraja susreta. I na ulasku u zadnju minutu bilo je samo minus jedan.

35 sekundi prije kraja Gegić je vratio Cibonu na plus tri, Thompson nakon toga gubi loptu, Gnjidić promašuje dva bacanja, ali skok hvata Nakić i s linije slobodnih bacanja odvodi Cibonu na 56:51. Samo 18 poena Cibone u cijelom drugom poluvremenu, ali na kraju je ukupan rezultat na njenoj strani.

Nakić je završio susret s 15 poena i sedam skokova, a Prkačin s 14 poena i šest skokova. Kod Zadra Dominik Mavra ubacio je 13 poena, a Trevor Thompson 12 poena uz 12 skokova.

HT Premijer liga, finale:
Cibona - Zadar 56:51 (3-2)

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!