Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti dobile novog trenera: 'Poziv me u jednu ruku iznenadio, a s druge strane i nije'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 11.06.2022.
Odbojkašice Mladosti dobile novog trenera: 'Poziv me u jednu ruku iznenadio, a s druge strane i nije'

Novi trener aktualnih prvakinja Hrvatske odbojkašica Mladosti je Miodrag Miki Stojaković, objavio je u subotu klub.

Nakon što su lani u vrlo uspješnu sezonu, u kojoj su osim naslova prvakinja Hrvatske osvojile i treće mjesto u europskom CEV kupu, krenule s iskusnim trenerom Leonardom Barićem, pred sam kraj prvenstva, nakon ispadanja u završnici Kupa Hrvatske, došlo je do promjena na klupi Mladosti. Na Barićevo je mjesto sjeo Branislav Franić, trener druge, mlade i razvojne ekipe koja se natječe u Prvoj ligi. Franić je odradio dobar posao, priveo sezonu u Superligi kraju s osvojenim trofejom, i nakon toga se ponovno povukao na poziciju trenera mladih prvoligašica.

"Takav je i bio dogovor odmah u startu. Trener Franić je bio u tom trenutku najbolje rješenje, što se i pokazalo, no znali smo da on neće, bez obzira na sve, htjeti voditi superligašice u ovoj sezoni. Stoga smo krenuli u potragu za novim, iskusnim ali domaćim trenerom, jer smo se okrenuli takovoj politici odabira. Obzirom da je nažalost baza kvalitetnih domaćih trenera koji bi mogli pratiti naše ambicije u domaćem prvenstvu, ali regionalnoj ligi i Europi, mala, potraga je spala na svega nekoliko imena. I na kraju smo se odlučili za Miodraga Mikija Stojakovića, trenutnog izbornika kadetske reprezentacije Hrvatske, koji je lanjsku sezonu započeo u Sloveniji. On je provjereni stručnjak za rad s mlađim igračicama, a mi smo se odlučili ove sezone za pomlađivanje, za veliku rekonstrukciju ekipe. Dobro poznaje igračice jer su gotovo sve od njih prošle kroz naše reprezentativne selekcije koje on vodi. Također, i njegov asistent u reprezentaciji, Darko Nojić, biti će mu na dispoziciji i u klubu", izjavio je direktor Mladosti Darko Antunović.

Miodrag Miki Stojaković, koji u srpnju puni 57 godina, već je dugi niz godina trener kojega prati glas dobrog stručnjaka koji neprestano ulaže u svoj rad. On je pažnju privukao na sebe kada je 2014. godine s Porečom osvojio Kup Hrvatske, a godinu potom i prvenstvo, što je ogroman uspjeh za taj klub koji je danas posljednjeplasirani u Prvoj B ligi Zapad, bez pobjede.

Trenerski put

Osijek 1985-1991.

Rijeka 1991-1995.

Pula 1995-1998.

Rijeka 1998-2000.

Koper 2000-2002.

Rijeka 2002-2004.

Šibenik 2004-2007.

Poreč 2009-2019.

Nova Gorica 2019-2020.

Koper 2020-2021.

"Poziv Mladosti me iznenadio u jednu ruku, ali s druge strane i nije. Znao sam da traže trenera, a ja mislim da sam u onoj fazi karijere kada još mogu puno dati. Imao sam nekoliko zanimljivih opcija na stolu, no nakon poziva i dogovora s Mladosti više nisam dvojio gdje ću nastaviti jesensku sezonu. Dogovor s predsjednikom kluba Mirom Pavlovićem i direktorom Darkom Antunovićem bio je pun uvažavanja i brzo smo se složili oko svega. Ja znam što je Mladost, to je institucija u Hrvatskoj, i bez obzira u kojem sastavu igrali, u ovom su klubu ambicije uvijek izražene, ovdje se uvijek ide po pobjede i trofeje. I spreman sam na to", kazao je Stojaković.

"Uvjeren sam da ćemo složiti ponovno dobru, zanimljivu i respektabilnu ekipu dostojnu igranja u svim natjecanjima u kojima Mladost participira. Ne bih sada o imenima, neke su mlade igračice već došle, neke se vratile s posudbi iz drugih klubova, s nekima se pregovara, no vjerujem da ćemo ponovno biti jaki. Volio bih da u ekipi ostane i nekoliko starijih, iskusnijih igračica, što je zapravo na tragu onoga što se i radi u klubu. Većinu igračica sam već trenirao do sada u raznoraznim selekcijama, tako da s te strane također neće biti problema, a u klubu je i Darko Nojić, moj kolega s kojim već dugo radim u reprezentaciji i kojeg ne smatram svojim asistentom, već ravnopravnim trenerom. Moja je uloga tek samo da na kraju ja odlučim o potezima koje zajedno dogovaramo", dodao je.

Puno je mladostašica razasuto po reprezentativnim selekcijama, a ljeto će za te ekipe biti iznimnio naporno. Stojaković pak s kadetskom reprezentacijom ide na Europsko prvenstvo, ali smatra da mu to neće poremetiti plan klupskih priprema.

"Od 19. lipnja krećem s pripremama kadetske reprezentacije za EP, koje se igra od 15. do 25. lipnja. Sredinom kolovoza pak planiran je početak klupskih priprema. Naravno da je pitanje s kojim ćemo sastavom krenuti s klupskim pripremama jer imamo dosta igračica i u seniorskoj reprezentaciji, no to su situacije koje ćemo dogovarati i riješavati u hodu", rekao je na kraju novi trener odbojkašica Mladosti, Miki Stojaković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!