Tenis

Ruskinja i Bjeloruskinja borit će se za naslov u nizozemskom Hertogenboschu

HINA, Matej Kačan • subota, 11.06.2022.
Ruskinja i Bjeloruskinja borit će se za naslov u nizozemskom Hertogenboschu
Foto: EPA

Finale WTA turnira u Hertogenboschu igrat će ruska i bjeloruska predstavnica, Ekaterina Aleksandrova i prva nositeljica turnira Arina Sabalenka...

Prva i sedma nositeljica WTA turnira u nizozemskom Hertogenboschu, Bjeloruskinja Arina Sabalenka i Ruskinja Ekaterina Aleksandrova, borit će se u nedjelju za naslov pobjednice.

Sabalenka (WTA - 6.) je u polufinalu bila bolja od Amerikanke Shelby Rogers koja je otpor pružala samo u prvom setu te je na kraju pala sa 7:6 (6) i 6:0, a Aleksandrova (WTA - 30.) je u ruskom obračunu nadigrala sunarodnjakinu Veroniku Kudermetovu (WTA - 24.) sa 6:3 i 6:1.

Za Sabalenku je ovo drugo finale u 2022., a 17. u karijeri. Bjeloruskinja je posljednji put bila pobjednica prošle godine u Madridu, gdje je osvojila svoj deseti naslov, a ove je godine poražena u finalu Stuttgarta od prve tenisačice svijeta Poljakinje Ige Šwiatek.

Aleksandrova će u nedjelju pokušati doći do svog drugog naslova u četvrtom finalu. Jedini WTA trofej osvojila je prije dvije godine u kineskom Šenženu.

Obje tenisačice će morati propustiti treći ovogodišnji Grand Slam turnir u Wimbledonu, jer su organizatori odlučili zabraniti nastup ruskim i bjeloruskim predstavnicima i predstavnicama, zbog ruske invazije u Ukrajini.

WTA Hertogenbosch - polufinale:
Arina Sabalenka (Bje, 1) - Shelby Rogers (SAD) 7:6 (6), 6:0
Ekaterina Aleksandrova (Rus, 7) - Veronika Kudermetova (Rus, 6) 6:3, 6:1

FOTO: EPA/Sander Koning

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!