Nogomet

Večer remija u Ligi nacija, jedine pobjede Rumunjskoj i Turskoj, Menalo zabio

Matej Kačan • subota, 11.06.2022.
Večer remija u Ligi nacija, jedine pobjede Rumunjskoj i Turskoj, Menalo zabio
Foto: EPA

Od sedam utakmica u večernjem terminu Lige nacija, čak pet ih je završilo remijem. Sve četiri utakmice u Ligi A zaključene su podjelom bodova...

U skupini 3 Lige A u Ligi nacija i dalje ništa nije jasno. Sve su reprezentacije ostale na istoj udaljenosti kao i prije, u tri boda od prve i posljednje jer su večeras odigrana dva remija.

Na dnu skupine je i dalje Engleska koja opet nije zabila pogodak i odigrala je 0:0 protiv Italije na Wembleyu. Talijani su na vrhu skupine s pet bodova nakon pobjede nad Mađarima.

Engleska je bila dominantnija, imala je veći posjed i 12 udaraca, ali nije uspjela probit blok gostiju. Zato je u drugoj utakmici bilo pogodaka, i oba su pala u prvih deset minuta na dvoboju Mađarske i Njemačke.

Poveli su Mađari u šestoj minuti u Budimpešti preko Zsolta Nagyja, a uzvratio je Jonas Hofmann u devetoj minuti i tako je ostalo do kraja unatoč naporima Njemačke. Nijemci imaju tri boda i tri remija, dok su Mađari drugi s četiri boda.

U Skupini 4 također su odigrana dva remija, a na vrhu skupine su Nizozemci usprkos tome što su gubili od Poljske s 2:0. Cash u 18. i Piotr Zielinski u 49. donijeli su veliko vodstvo u Rotterdamu, ali su brzinski u 51. i 54- Klaassen i Dumfries izjednačili.

Poljaci dijele drug mjesto s četiri boda koliko imaju i Belgijci. Oni su gostovali u Walesu i bili su na rubu pobjede, ali je Tielemansov pogodak poništio Brennan Johnson za euforiju u Cardiffu.

U skupini 3 Lige B odigran je susjedski, balkanski dvoboj. Luka Menalo iz Dinama prvi je zabio u Podgorici protiv Crne Gore, za vodstvo BiH u 62. minuti, dok je izjednačio Marušić u 77. minuti.

BiH je na vrhu skupine s pet bodova, a po četiri imaju Crna Gora i Finska koja je poražena u gostima kod Rumunjske. Rumunji su ostvarili svoje prve bodove pogotkom Bancua u 30. minuti, a Rumunjska je promašila i penal Puscasa u 16. minuti.

U Skupini 1 Lige C Turska nastavlja svoju dominaciju i na maksimalnih je devet bodova. Pali su i Luksemburžani, a zabijali su Calhanoglu i Dursun.

Liga nacija, treće kolo:
Engleska - Italija 0:0
Mađarska - Njemačka 1:1
Nizozemska - Poljska 2:2
Wales - Belgija 1:1
Crna Gora - BiH 1:1
Rumunjska - Finska 1:0
Luksemburg - Turska 0:2

FOTO: EPA/TAMAS KOVACS

Liga nacija 2022., Liga A, skupina 4

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Wales1:1Belgija
Nizozemska2:2Poljska
1Nizozemska 614:6+816
2Belgija 611:8+310
3Poljska 66:12-67
4Wales 66:11-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!