Nogomet

Sud u Nevadi odbacio optužbe za silovanje protiv Ronalda

HINA, Matej Kačan • subota, 11.06.2022.
Sud u Nevadi odbacio optužbe za silovanje protiv Ronalda
Foto: EPA

Optužnica za slučaj koji datira još iz 2009. kad je Cristiano Ronaldo navodno silovao djevojku u Las Vegasu, odbačen je zbog zlouporabe dokumenata od strane tužitelja...

Sud u Las Vegasu u američkoj državi Nevadi odbacio je optužnicu protiv portugalske nogometne zvijezde Cristiana Ronalda, koji je optužen za silovanje.

Sud je kao glavni razlog odbacivanja tužbe naveo korištenje ukradenih povjerljivih dokumenata od strane tužiteljeva pravnog tima.

Slučaj navodnog silovanja datira iz 2009. godine, ali tužiteljica nije navela lokaciju (hotel u Las Vegasu) niti da je počinitelj Ronaldo. Godinu dana kasnije, dvije strane su postigle izvansudsku nagodbu, kako su kasnije objasnili Ronaldovi odvjetnici, Portugalac je djevojci platio 375.000 dolara.

No 2018. slučaj je ponovno došao na sud jer je Ronaldova strana navodno prekršila povjerljivost ugovora. Potraživanje je ovoga puta bilo znatno veće, jer je od Ronalda navodno traženo 25 milijuna dolara odštete.

Sada, četiri godine nakon što je slučaj nastavljen, sud u Las Vegasu odbacio je optužnicu za zlouporabu povjerljivih dokumenata u postupku. Tužiteljica i dalje ima mogućnost žalbe Višem žalbenom sudu u San Franciscu.

FOTO: EPA/Estela Silva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!