Nogomet

Bivši sportski direktor Hajduka dobio poziciju u turskom velikanu

Matej Kačan • nedjelja, 12.06.2022.
Bivši sportski direktor Hajduka dobio poziciju u turskom velikanu
Foto: Kristijan Komarica

Portugalac Mario Branco, koji je dvije sezone obnašao dužnost sportskog direktora Hajduka, istu je poziciju dobio i u turskom velikanu Fenerbahčeu...

Turski nogometni velikan Fenerbahče slaže svoju sportsku strukturu za sljedeću sezonu, a na jednom od mjesta naći će se poznato HNL ime. Naime, novi sportski direktor postaje Mario Branco.

46-godišnji Portugalac hrvatskoj je javnosti poznat iz vremena kad je istu funkciju obnašao i u Hajduku pod predsjednikom Ivanom Kosom od 2016. do 2018.

Nakon toga otišao je u PAOK s kojim je ostvario i veliki uspjeh, osvajanje grčkog naslova 2018/19. Prije odlaska u Tursku radio je i u rodnoj zemlji kao sportski direktor Famalicaa.

Branca se povezivalo i s Galatasarayem na zimu, ali se to nije ostvarilo pa je nekoliko mjeseci kasnije ipak našao put u Istanbul, ali u drugu četvrt. Uz njega, u Fener stiže i trener Jorge Jesus pa Portugalci stižu u paketu.

Pod Brancom su treneri Hajduka bili Marijan Pušnik, Joan Carillo i Željko Kopić, a osvajanje naslova s PAOK-om stiglo je nakon 34 godine suše za taj klub.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!