Košarka

Košarkašice tijesno poražene, Bralić: 'Iznad svih očekivanja, ovo je reprezentacija debitantica'

Matej Kačan • nedjelja, 12.06.2022.
Košarkašice tijesno poražene, Bralić: 'Iznad svih očekivanja, ovo je reprezentacija debitantica'
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik hrvatske ženske košarkaške reprezentacije Stipe Bralić prokomentirao je poraz od Slovenije nakon pobjede nad Grčkom u pripremama i naglasio je iznimno zadovoljstvo...

Nakon što su na pripremnom turniru u Mariboru prvo svladale Grčku, hrvatske košarkaške reprezentativke ipak su u drugom susretu poražene. Bolja je s tijesnih 89:82 bila Slovenija.

Ovo je jedna potpuno nova reprezentacija koju je izbornik Stipe Bralić okupio kako bi se što spremnije dočekao studeni i prave obveze, a od 13 igračica čak je deset debitantica.

U porazu je najbolja s 31 poenom i devet skokova uz četiri ukradene i pet blokada bila Andrijana Cvitković, dok je Klaudia Periša dodala 14 poena uz devet skokova.

Stipe Bralić usprkos porazu jako je zadovoljan odigranim u ovom susretu, kao i protiv Grčke:

"Rezultati su iznad svih očekivanja. Ovo je jedna dosta mlada reprezentacija, od 13 igračica, od čega ih 10 još nije zaigralo za seniorsku reprezentaciju. Od iskusnijih igračica koje su već nastupale na kvalifikacijama za Europsko prvenstvu su tu samo Cvitković i Bura na visokim pozicijama te Periša na krilnoj poziciji. Od ostalih 10 igračica, sedam ih je iz hrvatske lige, a tri igraju NCAA košarku i prvi su put u seniorskoj reprezentaciji."

Pobjeda nad Grčkom u prvom sastavu i poraz od jake Slovenije zato su odlični rezultati.

"Pobijedili smo Grčku koja je igrala u kompletnom sastavu bez ijednog izostanka. Igrali smo s vrlo jakom ekipom Slovenije kojoj je izostala samo Nika Barič. Tu su i Eva Lisec i Teja Oblak, sjajne euroligaške igračice, i stoga sam iznimno iznenađen kako su cure dobro igrale, suprotstavile se i igrale al pari utakmicu. Ideja je bila, kad je otkazana Univerzijada u zadnji trenutak, da vidimo tko se može priključiti prvom sastavu, a stjecajem okolnosti smo imali i veliki broj ozlijeđenih igračica koje su inače u seniorskom sastavu reprezentacije, stoga smo ovaj mini ciklus od 15 dana priprema i dva turnira iskoristili da malo proširimo popis kandidatkinja, a neke su se cure već sad izrazito nametnule", kazao je izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!